Υδροκαλλιέργειες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Υδροκαλλιέργειες

Το επαγγελματικό ποδοσφαίρο είναι γνήσιο δαχτυλικό αποτύπωμα της εγχώριας πραγματικότητας.

Γνωστό. Ομως κάθε φορά που μαθαίνω και διαβάζω ειδήσεις όπως αυτή παρακάτω, τα παίρνω στο κρανίο. Τόσο μα τόσο χαμηλά; Τόσο. Και ακόμα περισσότερο. Τουτέστιν εσμός. Τουτέστιν αφοδευτήρια. Τουτέστιν η απάτη, της απάτης ω Ψωροκώσταινα!

Εχουμε και λέμε. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο υπουργός του Πολιτισμού. Ο διαβασμένος. Ο καλλιεργημένος. Ο σκεπτόμενος. Ο βιβλιοφάγος. Αυτός λοιπόν. Που κορδωμένος και ταραγμένος αναμένει από την κυρία Περιστέρη την πλήρη αποκάλυψη του Μακεδονικού τάφου στην Αμφίκλεια!

Τι έκαμε; Τα συνήθη. Σ ένα νομοσχέδιο που αφορά στις υδροκαλλιέργειες έχωσε αιλουροειδώς μια τροπολογία. Οπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρίζει σε επαγγελματικές ομάδες, κάμποσο χρόνο. Ωστε αυτές να παρουσιάσουν, επιτέλους, την φορολογική τους ενημερότητα!

Κλείσιμο
Πράγμα που σημαίνει τα εξής. Το πρώτο, ότι Πανιώνιος, ΟΦΗ και ΠΑΣ Ιωαννίνων παρανόμως μετέχουν και παίζουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Φυσικά με την τροπολογία η παρανομία μεταμορφώνεται σε νομιμότητα. Πατ κιούτ!

Το δεύτερο ότι παρανόμως η ανώτατη αρχή της ΕΠΟ έδωσε την άδεια να παίζουν αυτές οι τρεις ομάδες. Φυσικά με την τροπολογία η παρανομία μεταμορφώνεται σε νομιμότητα.Πατ κιούτ!

Το τρίτο ότι επίσης παρανόμως αυτές οι ομάδες, χωρίς φορολογική ενημερότητα, διαχειρίστηκαν μεταγραφές. Πουλώντας και αγοράζοντας παίκτες. Φυσικά με την τροπολογία η παρανομία μεταμορφώνεται σε νομιμότητα. Πατ κιούτ!

Το ακόμα χειρότερο; Οτι σχεδόν οι περισσότερες ομάδες είναι καταχρεωμένες. Οτι η φορολογική τους ενημερότητα είναι πέτσινη και χαριστική. Και ότι εν γένει το ελληνικό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στην κρατική ανοχή και στα μη εξυπηρετήσιμα δάνεια. Τουτέστιν πληρώνεις εσύ, το υποζύγιο, για να παριστάνουν κάποιοι μεγαλοσχήμονες, τους προέδρους, τα στελέχη και τους χουλιγκάνους όλων αυτών των ομάδων

Γιαιτί αυτό; Για τρεις λόγους. Για τα συνδρομητικά κανάλια. Για τα Στοίχημα. Και για να ηρεμούν τα νεύρα των φανατικών οπαδών. Με ένα λόγο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι κρατικοδίαιτο. Αφθονα θαλασσοδάνεια. Αφθονη υποκρισία. Αφθονη κοροιδία!

Επομένως προσγειωνόμαστε στην πασίγνωστη σουρεαλιστική ελληνική πραγματικότητα. Η παρανομία ποικίλλει ανάλογα με το συμφέρον του κυβερνητικού προσωπικού. Οπως ας πούμε, όσο περισσότερο κλέβεις, τόσο περισσότερη ασυλία εξασφαλίζεις. Για ένα χιλιάρικο καταλήγεις στα μπουντρούμια. Για μερικά εκατομμύρια ανταλλάσσεις χειραψίες και ασπασμούς με τους υπουργούς!

Οπως ας πούμε με την φοροδιαφυγή. Είσαι κατ εξακολούθηση φοροκλέφτης; Ε είσαι μάγκας και πατριώτης. Είσαι νομοταγής; Ε είσαι μαλάκας με περικεφαλαία. Οπως έλεγε και μια ψυχή «στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς»!

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK