Κι ακόμη δεν έστειλαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Κι ακόμη δεν έστειλαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η ρήση του Ουμπέρτο Εκο πώς δεν υπάρχουν  ειδήσεις τον Αύγουστο, δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση μας.  Τον φετινό Αύγουστο υπήρξαν πολλές και σοβαρές ειδήσεις που η παράθεση τους  και μόνον αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες.

Θυμάστε την αίσθηση που προκάλεσε το  ΔΝΤ όταν παραδέχθηκε ότι έσφαλε με τη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και πως τελικά δεν ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας όσο ανέμενε; Ο λογαριασμός του «λάθους» ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες  από το ΙΚΑ, το οποίο δημοσιοποίησε τα στοιχεία που έδωσαν οι εργοδότες (τον περασμένο Δεκέμβριο) στο Ιδρυμα με τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ,  το 53,7%  των μισθωτών, δηλαδή 861.907 άτομα, αμείβονται  με μικτές αποδοχές έως 1000 ευρώ το μήνα. Και τα στοιχεία αφορούν τον Δεκέμβριο 2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση μισθών και κατ επέκταση  των εισοδημάτων,  συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο φέτος, καθώς  ο σχετικός δείκτης για τους μισθούς μειώθηκε επιπλέον 1,8% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Δεν χρειάζεται να λάβει υπόψη  κάποιος ότι ταυτόχρονα το 80% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις κάτω από 700 ευρώ,  ώστε να γίνει αντιληπτό ότι με τόσο μεγάλη συρρίκνωση εισοδημάτων  δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν ούτε φόροι, ούτε και τραπεζικά δάνεια. Συνεπώς κανέναν δεν πρέπει να εκπλήσσει, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ακόμη 171.784 έλληνες άφησαν απλήρωτους φόρους τον Ιούλιο και πλέον οι πολίτες που χρωστούν στην εφορία είναι 2.428.233. Οι νέες οφειλές μόνον τον Ιούλιο έφθασαν το 1,28 δις. Φανταστείτε τι θα συμβεί  μόλις σταλούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ