Ice Bucket Challenge
Θοδωρής Τσίκας

Θοδωρής Τσίκας

Ice Bucket Challenge

Η ιστορία ξεκίνησε από μια έμπνευση του Κόρεϊ Γκρίφιν με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να ενισχύσει την έρευνα για την ασθένεια της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS) και ξαφνικά έγινε το… must του πλανήτη.

Ο ίδιος, σε μια απίστευτη ειρωνία της τύχης πνίγηκε πριν λίγες μέρες κάνοντας βουτιές από την αποβάθρα μιας ακτής της Μασαχουσέτης και δεν πρόλαβε να δει την επιτυχία της ιδέας του, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια.
Ως εδώ όλα καλά.
Όμως η τρέλα έχει και ένα όριο.

Στο Χόλιγουντ μπουγελώνονται με παγωμένο νερό ο ένας μετά τον άλλο, ο Μπους το ίδιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι είπε και αυτός το "ναι" και πάει λέγοντας.
Κλείσιμο
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή όλοι ξαφνικά βρήκαν έναν τρόπο να δείξουν ευαίσθητοι;
Είναι το ενδιαφέρον τους για την μέχρι χθες άγνωστη στο ευρύ κοινό ασθένεια της Aμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης, ή μήπως ένα μέσο προσωπικής προβολής τους;
Όλοι αυτοί δίνουν και το "κάτι τις" τους για το σκοπό του μπουγελώματος ή το κάνουν για να φανούν απλώς;

Θα μπουγελωθεί και ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας ή μάταια περιμένουμε;
Βασανιστικά ερωτήματα όντως για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ, η μόδα (τρέλα επί της ουσίας) ήρθε και στην Ελλάδα.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην έρθει…

Δειλά- δειλά, οι εγχώριοι celebrities άρχισαν τα… κρύα ντους. Ο ένας μετά τον άλλον μπαίνουν κάτω από τον κουβά με τα παγάκια για ένα (ακόμη) λεπτό δημοσιότητας.
Βλέπετε το live style όπως το ξέραμε πέθανε και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να βγούμε και πάλι στην επιφάνεια και το μπουγέλωμα ήρθε ως μάννα εξ ουρανού.

Δεν τους κατηγορώ. Εδώ αρχηγοί κρατών το έκαναν, δεν θα το κάνουν αυτοί;
Πίστευα πως το "φαίνεσθαι" είναι εθνικό μας σπορ, αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν έχουμε αποκλειστικά αυτό το προνόμιο ως λαός, αλλά είναι ίδιον του γένους ολόκληρου.
Ο μιμιτισμός σε όλο του το μεγαλείο και πολύ αμφιβάλλω πλέον αν το κίνητρο είναι η συνεισφορά στην έρευνα κατά της ασθένειας…

Με άλλα λόγια η θεωρία του Δαρβίνου περί της καταγωγής μας δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο…
 
Το ερώτημα είναι αν οι… αυτόχθονες μπουγελωμένοι βάζουν το χέρι στην τσέπη στη συνέχεια, ή το κάνουν για να το κάνουν;
Aυτό μάλλον ποτέ δεν θα το μάθουμε.

Επί της ουσίας μια όντως πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε για καλό σκοπό, εκφυλίζεται στην πορεία από την δίψα κάποιων για δημοσιότητα. Ετσι γίνεται πάντα, ή σχεδόν πάντα, αλλά τώρα η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις παγκόσμιας υστερίας.

Τόσο, που όταν κάποιοι βγήκαν και είπαν "εγώ δεν το κάνω", ή "φτάνει πια" έγιναν αντικείμενο δυσμενών σχολιών.

Αλλά πού ήταν όλοι αυτοί οι μπουγελωμένοι να δείξουν την ευαισθησία τους σε χιλιάδες προβλήματα (ανθρωπιστικά, υγείας, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοκ) τόσον καιρό;
Τα… κρύα ντους ήταν ο τρόπος που τους έλειπε να βγάλουν προς τα έξω την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού τους που τόσα χρόνια δεν είχαν τρόπο να εκφράσουν;

Αν είναι έτσι, ο συγχωρεμένος Κόρεϊ Γκρίφιν βρήκε τον τρόπο να λύσει εκατομμύρια προβλήματα που ταλανίζουν τον μάταιο τούτο κόσμο.
Ήταν τόσο απλό: Ενας κουβάς παγάκια έφτανε…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK