Σημαδεμένοι ή μουτζουρωμένοι Έλληνες
Γιώργος Παπασταφίδας

Γιώργος Παπασταφίδας

Σημαδεμένοι ή μουτζουρωμένοι Έλληνες

Πριν  δέκα-δεκαπέντε χρόνια τα έκαναν μόνο όσοι είχαν κάνει φυλακή ή ήταν μέλη κάποιου εκκεντρικού μουσικού συγκροτήματος ή τέλος άνηκαν σε κάποιο κλάμπ με μηχανές τσόπερ .

Σήμερα αρκεί μια βόλτα στις παραλίες ή έστω μια  βόλτα στα social media για να διαπιστώσει κάποιος ότι  νέοι, μεσήλικες ακόμη και δεκαπεντάχρονα έχουν όχι ένα αλλά αρκετά τατουάζ σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Κάποιοι μάλιστα έχουν χτυπήσει τόσα που ο μοναδικός χώρος διαθέσιμου καθαρού δέρματος είναι οι παλάμες ή οι πατούσες τους.

Αυτό είναι! Στην Ελλάδα της κρίσης βρήκαμε τον ιδανικό τρόπο εκτόνωσης. Να σημαδευόμαστε ή όπως θα έλεγε η γιαγιά μου να μουτζουρωνόμαστε.

Άλλωστε είναι τέχνη!

Είναι μόδα!

Όσο περισσότερα, έχουμε τόσο το καλύτερο.
Κλείσιμο

Οι περισσότεροι θα πουν. Μα καλά πόσο οπισθοδρομικός είσαι; Ή δεν σου κατεβαίνει κάποια άλλη ιδέα Αυγουστιάτικα;

Μάλιστα! Ωστε είμαι οπισθοδρομικός λοιπόν που θεωρώ τα τατουάζ  και τη μανία που έχει κατακλύσει τους συμπατριώτες μας απλά μια μόδα, η οποία όμως σε σχέση με άλλες που είχαμε στο παρελθόν, προκαλεί μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε όποιον την ακολουθεί.

Είναι κρίμα να βλέπεις νέα κορίτσια και αγόρια να καταστρέφουν έτσι το δέρμα τους, χαράσσοντας επάνω του σχέδια ή εικόνες τις οποίες θα κουβαλάνε μια ζωή. Είναι κρίμα το νεανικό τους δέρμα να γεμίζει με κάθε είδους τοξικά μελάνια τα οποία μπορεί (σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους) μετά από μερικά χρόνια να προκαλέσουν ακόμη και καρκινογενέσεις. Είναι κρίμα να βλέπεις, καμένα από τα λέιζερ, δέρματα σε ανθρώπους που μετάνιωσαν και θέλουν να σβήσουν το τατουάζ που είχαν “χτυπήσει” πριν μερικούς μήνες.

Είναι κρίμα και συνάμα αποκρουστικό να βλέπεις μεσήλικες να χτυπούν τατουάζ στο (ζαρωμένο από τα χρόνια δέρμα τους) μόνο και μόνο για να είναι μέσα στη μόδα.

Τέλος θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανευθυνότητα από τους γονείς να συνοδεύουν τα 13χρονα και 15χρονα παιδιά τους στον tattoo artist για να έχουν, όπως λένε, τον έλεγχο της ποιότητας των μελανιών που θα χρησιμοποιήσουν πάνω στο ευαίσθητο δέρμα τους. Σιγά να μην προμηθεύονται πιστοποιητικό με την ανάλυση τοξικότητας του κάθε μελανιού από το Γενικό Χημείο του κράτους.

Τρομάρα τους.

Και να μην ακούω χαζομάρες περί τέχνης. Ποια τέχνη έχει δημιουργήσει αυτός που φέρει στο σώμα του μια έτοιμη εικόνα; Μια καρδιά τρυπημένη από ένα βέλος; Εναν δράκο; Ενα φίδι, έναν αετό; Προφανώς δεν έχετε (όσοι το λέτε) ιδέα, περί τέχνης. Αν θέλετε τέχνη πηγαίνετε σε ένα μουσείο να θαυμάσετε τα έργα, κάντε ένα γκράφιτι, ζωγραφίστε κάτι μόνοι σας.

Και τέλος, επειδή είσαστε και εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο  μπείτε και δείτε μερικά video για την ζημιά που προκαλεί στο δέρμα η αφαίρεση ενός τατουάζ ή δείτε πώς θα είστε όταν το δέρμα σας μετά από μερικά χρόνια δεν θα έχει την ίδια ελαστικότητα με τώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν στις παραλίες και αφήστε τους άλλους, σαν και εμένα, να θαυμάζουν… τα (έργα τέχνης) που έχετε δημιουργήσει στο κορμί σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ