Τύχη και ατυχία εναλλάσσονται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Τύχη και ατυχία εναλλάσσονται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

Μια πολύ τυχερή όψη αλλά και μια ιδιαίτερα δυσμενής είναι τα κύρια αστρολογικά χαρακτηριστικά του Αυγούστου, ενώ ειδικά στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα θα χρειαστεί αρκετή προσοχή.

Η πολύ ευμενής σύνοδος Αφροδίτης-Δία στον Λέοντα που κορυφώνεται στις 18 Αυγούστου, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης, έστω πρόσκαιρης, αυξάνει τα έσοδα, ενώ μας επιτρέπει να απολαύσουμε τη ζωή, τον έρωτα, το παιχνίδι, την ανεμελιά και το καλοκαίρι. Είναι μια όψη αφθονίας και τύχης, ενώ βιώνουμε τη γενναιόδωρη πλευρά της ζωής και των ανθρώπων. Ευτυχείς εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Το φλερτ στα καλύτερά του. Δημιουργικότητα, γονιμότητα, ευγνωμοσύνη. Εντυπωσιακοί γάμοι διασήμων.

Βέβαια ταυτόχρονα θα έχει αρχίσει να λειτουργεί και η πολύ δύσκολη σύνοδος Άρη-Κρόνου – άλλωστε οι αστρολογικές επιρροές δεν είναι μεμονωμένες και αναμειγνύονται μεταξύ τους, χωρίς να αναιρούν ωστόσο η μία την άλλη. Η σύνοδος αυτή λοιπόν που κορυφώνεται στις 25/8, είναι αρκετά σκληρή και άκαμπτη, μια επιρροή που μας “παραλύει” προσωρινά, φέρνει πολύ πρακτικά εμπόδια (πχ. με το κράτος) σε όσα θέλουμε να κάνουμε τα οποία δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα τους να γίνουν ή τα οποία πρέπει να δοκιμαστούν πριν υλοποιηθούν. Το αίσθημα εγκλωβισμού θα είναι έντονο – αδυναμία δράσης, πρωτοβουλίας, ξεκινημάτων. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε ατυχήματα, ειδικά στα σπασίματα οστών. Καθώς γίνεται στο “σκοτεινό” ζώδιο του Σκορπιού δε, ένα ζώδιο που συμβολίζει και το θάνατο, είναι πιθανό να αυξηθεί και η θνησιμότητα. Είναι μια όψη που αυξάνει τις “ατυχίες” γενικά, αλλά κατά πόσο είναι πραγματικές ατυχίες και όχι λάθη δικά μας ή λάθη του παρελθόντος που τα πληρώνουμε τώρα, θα πρέπει να το αναλογιστούμε. Η όψη αυτή απαιτεί σοβαρότητα, ρεαλισμό και ωριμότητα δράσης. Μόνο όσα έχουν ουσία και είναι έτοιμα θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αναμένεται να πιέσουν πολύ τα οικονομικά, γι' αυτό χρειάζεται σύνεση και προνοητικότητα. Έτσι, μετά την όψη πλούτου και αφθονίας της 18ης Αυγούστου, τα πράγματα “σφίγγουν”, γι' αυτό ας προσέξει κανείς νωρίτερα να μην σπαταλήσει τους πόρους του απερίσκεπτα, καθώς θα υπάρχει μια τέτοια τάση με τη σύνοδο Αφροδίτης-Δία.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης φέρνουν και δοκιμασίες στις σχέσεις. Έτσι το τρίτο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε αρκετούς τσακωμούς και διαφωνίες, ενώ το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου που κορυφώνεται στις 26/8 δοκιμάζει τη σταθερότητα των δεσμών και πρόκειται να “κόψει” σχέσεις που δεν θα περάσουν από το τεστ του Κρόνου. Μεγάλη προσοχή τις μέρες εκείνες θα χρειαστεί στον εγωισμό, ο οποίος θα γίνει πηγή προστριβών.

Για άλλη μια φορά έρχεται να δώσει διέξοδο απ' τις πιέσεις ο πλανήτης της λύτρωσης, ο Ποσειδώνας. Στο τέλος του μήνα, η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 29/8, μαλακώνει επιτέλους το κλίμα, αυξάνει τον ρομαντισμό, την καλλιτεχνική έμπνευση και την φιλανθρωπία, ενώ συγχωρούμε και θυσιαζόμαστε πιο εύκολα. Η ψυχική ανάταση που προσφέρει, αποσυμπιέζει την “χύτρα ταχύτητας” μέσα στην οποία βρισκόμασταν έως τότε. Προσοχή όμως χρειάζεται σε πλάνες, εξαπατήσεις, αυταπάτες, μπερδέματα, καθώς η ομίχλη του Ποσειδώνα προκαλεί σύγχυση.

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ