Ο Braveheart του ελληνικού ποδοσφαίρου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ο Braveheart του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Σκωτσέζος  Χιου Ντάλας είναι ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεται η Super League τις τύχες της διαιτησίας, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη, στο ΔΣ της ΕΠΟ. Ο 56χρονος παλαίμαχος διαιτητής, με  παρουσίες σε  σημαντικά παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου, Euro και Champions League θα συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και θα ασχολείται με τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών αγώνων της Super League.

Κάτι σαν τη διεθνή διαιτησία θυμίζει η επιλογή ενός ξένου αρχιδιαιτητή. Κάτι σαν …ΔΝΤ αφού τελικά έχει αποδειχθεί ότι για να πάει μπροστά ο Έλληνας θέλει  κάποιον ξένο να τον επιβλέπει.  Μεταξύ μας είμαστε καχύποπτοι και άκρη δεν βγαίνει. Ζήσαμε τα διαιτητικά παράλογα στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου καθώς και στο Τσάμπιονς Λίγκ όπου οι τυφλοί είδαν και οι μουγκοί μίλησαν».

 Δεν υπήρξαν όμως αντιδράσεις. Το μόνο εύκολο είναι να κατηγορείς τη διαιτησία. «Σε εκείνο το παιχνίδι μας σφάξανε», «μα τι  μιλάτε και σεις που σας πηγαίνουν τραίνο οι σφυρίχτρες» και ούτω καθεξής. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν και τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή αφού όπως διάβασα σε μια γελοιογραφία «πρέπει να είσαι braveheart για να κάνεις τους ορισμούς διαιτητών στους αγώνες».  

Όμως παρά την έλευση του Σκωτσέζου όλα τα άλλα μένουν σχεδόν ίδια στη διαιτησία. Οι διαιτητές από 30 με την αποχώρηση του Κάκου γίνονται 29 και τίποτα περισσότερο ενώ είχε ειπωθεί ότι θα μειωθεί ο αριθμός τους στους 22, ο πρόεδρος της Επιτροπής που είναι και σύμβουλος της ΕΠΟ παραμένει ο ίδιος, ενώ υπάρχουν κάποιοι από τον διαιτητικό χώρο που αναρωτιόνται πως γίνεται η Ομοσπονδία να χρωστάει χρήματα στους διαιτητές από τον Ιανουάριο και να προσλαμβάνει ξένο αρχιδιαιτητή.

Κλείσιμο
Ευχή όλων για το καλό του ποδοσφαίρου είναι να πετύχει ο Σκωτσέζος. Όμως όλα θα κριθούν στην πράξη…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK