Rock
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Rock

Καταπρακιά μεγατόνων. Επεσε στο σβέρκο του πολιτικού προσωπικού που κυβερνάει αυτό τον δύσμοιρο τόπο.

Και ταύτοχρονα έπεσε και στους άλλους. Του Αλέξη και του Τσίπρα. Που εξαγγέλουν παντεσπάνι για τον λαό. Οταν στρογγυλοκαθίσουν στην εξουσία!

Η κατραπακιά από την αξιόπιστη, την φερέγγυα και θηριώδη BlackRock. Του κυνικού, αμερικανοεβραίου Λάρι Φινκ. Τα αποτελέσμετα των διαπιστώσεων, μετά από τρεις συστηματικούς ελέγχους, εντελώς ανατριχιαστικά. Ξεπερνούν την φαντασία όλων των νοσηρών σεναριογράφων που υπογράφουν θρίλερ τρόμου. Σκηνές hard rock. Χειρότερες και από την θρυλική ταινία «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι»

Οπου η Ψωροκώσταινα στον πάτο της παγκόσμιας Οικονομίας. Η τελευταία από 48 χώρες. Συμπεριλαμβανομένης και της τριτοκοσμικής Αιγύπτου. Και της κατεδαφισμένης, από τον Εμφύλιο, Ουκρανίας. Και της Αργεντινής. Η Greeceπρώτη να υποστεί χρεοκοπία. Ανά πάσα στιγμή!

Κλείσιμο
Προσοχή! Συμβουλεύει τους επενδυτές. Το ρίσκο είναι τόσο μεγάλο όσο θα έπαιρνε κάποιος ανόητος στο τελευταίο Mundial ποντάρωντας στον Φάνη Γκέκα ως πρώτο σκόρερ!

Πρώτη ερώτηση: Περιμέναμε την BlackRock να μας περιγράψει αυτό που καταλαβαίνει και ο τελευταίος μικροσκοπικός τρόφιμος βρεφονηπιακού σταθμού; Εγώ πάντως καθόλου!

Αφού παραγωγή και παραγωγικότητα στα ίδια και χειρότερα. Αφού τα εργοστάσια σφραγίζονται το ένα μετά το άλλο. Αφού η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να εκτινάσσεται στο 40% του Ακαθάριστου Ετήσιου Εισοδήματος. Αφού οι λίστες Λαγκάρντ και Λουξεμβούργου παραμένουν στα συρτάρια του Βαγγέλη και του Αντώνη. Έτσι για να σκοτώνουν την ώρα τους. Αφού στα νησιά που έχουν κατακλυστεί από Ρώσους, Τούρκους, Κινέζους και λοιπούς, έχει στηθεί τρικούβερτο γλέφτι φοροκλοπής από μικρομεσαίους νοικοκυραίους. Αφού η ανεργία παραμένει στα ίδια εξοντωτικά επίπεδα. Αφού εκατομμύρια νέοι ξεροσταλιάζουν στις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα. Και αφού το 97% των νέων επιχειρήσεων αποτελούνται από ταβέρνες, καφενεία, πιτσερίες, φαρμακεία και φούρνους. Ξέχασα κάτι; Μπορεί!

Κατά τα άλλα, όπως λέει, στην ξεκαρδιστική πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή, ο συνάδελφος Μηνάς Τσαρμόπουλος, παρέα με Γιώργο Θαναηλάκη «Ερχεται; Τι; Η ανάπτυξη»!

Ερώτηση δεύτερη: Τότε γιατί το Βερολίνο και η Μέρκελ μας επιβραβεύουν για την προσπάθεια; Και γιατί η Τρόικα επαναλαμβάνει μονότονα ότι «έχουμε κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση»; Ε γιατί;

Μα δεν το καταλαβαίνετε; Είναι αυτονόητο. Το πραγματικό «μέσο» επίπεδο της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα πιο χαμηλό. Απ αυτό που ζούμε τώρα εδώ. Ομως αν επιχειρήσουν να περικόψουν κι άλλο από το ισχνό, σχεδόν αόρατο, πορτοφόλι των πολιτών, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εξέλθουν άπαντες και άπασες στους δρόμους. Με στόχο και προορισμό «ο ένας να κατασπαράξει τον άλλο και όλοι μαζί να καταλήξουμε στο χάος»

Ασε σου λέει. Βλέποντας και κάνοντας. Για ένα ακόμα λόγο. Ετσι και η πρόγνωση του Λάρι Φινκ επαληθευτεί, τότε μια χρεοκοπημένη Ψωροκώσταινα θα μας πάρει όλους μαζί στον τάφο!

Το χω πει. Και θα το λέω διαρκώς. Η Μέρκελ παριστάνει πως η Ελλάδα βελτιώνεται. Και ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο, πάντα παρέα με τον Γεωργιάδη, παριστάνουν ότι η Οικονομία της χώρας πορεύεται προς την Ευρώπη

Θεατρική παράσταση για θεατές με νιονιό όσο και του σπίνου. Γιατί όλα τα πράγματα έχουν αρχή, μέση, τέλος. Και γιατί κάποτε κάθε ταινία, ακόμα κι αυτές του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου, τελειώνουν!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ