Τρίζουν μαζί τα κόκαλα και του Περικλή και του Καραμανλή
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Τρίζουν μαζί τα κόκαλα και του Περικλή και του Καραμανλή

Από τη Δημοκρατία φτάσαμε στη Δημοσιο-κρατία που λιώνει τον πολίτη σαν να είναι τανκς

Να ’ναι καλά ο Παπούλιας με τη γενναία αυτοκριτική του, ο οποίος είπε ότι αποδέχτηκε πράγματα στα όρια του Συντάγματος για να μην εκτροχιαστεί η χώρα, με την κρίση και τα Μνημόνια να έχουν βλάψει βαθιά την ποιότητα της Δημοκρατίας. μας απελευθερώνει να λέμε όλα όσα σκεφτόμαστε για το τι είδους καθεστώς είναι αυτό που βιώνουμε, που επιτρέπει -όταν δεν επιβάλλει- να γίνονται τόσο αδιανόητα πράγματα. Το κράτος ΛΙΩΝΕΙ τον πολίτη σαν τις ερπύστριες των χουντικών τανκς, που λέει ο λόγος, και έχει και τη θεσμική κάλυψη να το κάνει.

Τον λιώνει από παντού. Από τα νοσοκομεία, όπου οι «φακελάκηδες» γιατροί μια ζωή τη σκαπουλάρουν και όσοι τους καταγγέλλουν πεθαίνουν και πάνε άκλαυτοι. Από την αδιανόητη περίπτωση της ΔΕΗ που έχει μεταμορφωθεί σε... εκτελεστή, καθώς κόβει το ρεύμα όπου βρει, στα τυφλά, όπως συνέβη με την τετραπληγική που την έστειλαν στον άλλο κόσμο. Τόσο ο γιατρός που τέθηκε σε «αργία» όσο και οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι της ΔΕΗ έπρεπε να είχαν συρθεί με χειροπέδες στον εισαγγελέα, γιατί κάτι τέτοιοι είναι εξίσου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ με τον κάθε Μαζιώτη και τους φονιάδες Χρυσαυγίτες. Καλά, για την Εφορία δεν το συζητάμε. Εδώ μιλάμε για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονίες κατά συρροή και μαζική ψυχική κακοποίηση - επιεικώς! Φακελώματα, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις σπιτιών για φραγκοδίφραγκα, προληπτικές προφυλακίσεις με εγκυκλίους είναι καθεστώς. Οι «δολοφόνοι» με τον κρατικό μανδύα όχι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τη δουλειά που τους πληρώνουμε να κάνουν, αλλά και ζοχαδιασμένοι από πάνω, επειδή υπέστησαν κάποιες μειώσεις (σημαντικές, αλλά μη συγκρίσιμες με τη συμφορά των απολύσεων και της ανεργίας), ξεσπούν στο κοινωνικό σύνολο.

Πολλοί εξ αυτών ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ γράφουν στ’ αρχεία τους τον κάθε πολίτη ή τον βασανίζουν, απολαμβάνοντας την ταλαιπωρία του, κάπως σαν το κτήνος που σκότωσε με μια καρεκλιά το άτυχο σκυλάκι. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί που εξακολουθούν να το παλεύουν, πάρουν δεν πάρουν αναδρομικά. Αλλά πόσοι να είναι αυτοί; Και πόσο να αντέξουν στους μισθούς της εξαθλίωσης που δεν διακρίνουν σοβαρούς επιστήμονες, κηφήνες ή λαμόγια, στον βωμό του «ταμπού» να μην απολυθεί ΠΟΤΕ ούτε καν ο επίορκος;

Κλείσιμο
Το Δημόσιο σήμερα, όπως έγινε με τα εκατομμύρια διορισμούς από τα κόμματα και παραμορφώθηκε ολοκληρωτικά από το Μνημόνιο, δεν είναι απλώς ο δυνάστης των Ελλήνων (και των ίδιων των Δ.Υ.!), αλλά και ο υπ’ αριθμόν ένα ΕΧΘΡΟΣ της Δημοκρατίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι. Αν εξαιρέσεις ορισμένα πρόσωπα στην κορυφή ιδίως της πολιτικής ηγεσίας, δεξιά και αριστερά, που όντως θέλουν να σώσουν τη χώρα, άσχετα με το τι πετυχαίνουν, οι λοιποί έχουν γίνει μια κάστα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ «πολιτικών» που υπογράφουν και διοικούν, υπακούοντας βασικά τους ξένους, προφυλάσσοντας πριν απ’ όλα τους μισθούς τους και διορίζοντας (ακόμααα!!!) τα «δικά τους παιδιά». Με το σημερινό μας πρωτοσέλιδο για τα οικογενειακά καραγκιοζιλίκια και των νέων δυστυχώς ευρωβουλευτών και όσα αποκαλύψαμε για τους μεγαλοσυνδικαλιστές τραπεζών -που διορίζουν κρυφά τα τέκνα τους υποσχόμενοι «εργασιακή ειρήνη» (;)- θα τρίζουν τα κόκαλα όσων πάλεψαν για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Από την Αρχαία του Περικλή έως τη Νέα της Μεταπολίτευσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο έως τον Γέρο, Γεώργιο Παπ. που... του βγάζει η Εφορία στο σφυρί το Καστρί, ενώ στις μεζονέτες της εγγονής του, τα καλοκαίρια, μένει ο γιος του Γλύξμπουργκ. Ασχετο, αλλά συμβολικό. Κάπως έτσι ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ η έννοια της Δημοκρατίας. Την έφαγαν ο κομματισμός και ο κρατισμός σε τέτοιο βαθμό, που δεν τολμώ να φανταστώ ποιο θα ήταν σήμερα το αποτέλεσμα αν κάποιος έβαζε σε δημοψήφισμα το εξής: Να πάρετε πίσω ΟΛΟΙ τα αναδρομικά και ας ανασταλούν ορισμένα άρθρα του Συντάγματος; Ας πούμε, πάρτε επιταγές και ξεχάστε για 10 χρόνια τις εκλογές; Τολμώ... μετά φόβου Θεού και μπλογκς να βάλω το ερώτημα, αλλά τρέμω την ίδια τους την απάντηση. Αλλωστε ο ίδιος ο Κάρολος Παπούλιας, με τη σοφία της ηλικίας και στη φάση της πορείας του, έχει πει πράγματα για την ποιοτική αλλοίωση της Δημοκρατίας που δεν έχει τολμήσει να αρθρώσει κανένας άλλος.

Ειδικά τα κόμματα, για τα οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα πέρα από το να περισώσουν τον εαυτό τους. «Ψιλοστράβωσαν» μάλιστα από την μπηχτή του Προέδρου. Ο ένας θεωρεί ότι Δημοκρατία είναι να τα βγάλουμε πέρα με το Μνημόνιο, ο άλλος να το καταργήσουμε, στην ουσία, όμως, όλοι  κάνουν τα στραβά μάτια και καλοπερνάνε απ' το υστέρημά μας. Ο κομματισμός και το Δημόσιο έχουν γίνει ο καρκίνος του κοινοβουλευτισμού, και καλό είναι να μη δικαιολογούνται λέγοντας ότι τους ψήφισε ο λαός. Με βαριά καρδιά! Ασε που σχεδόν 50% δεν τους ψήφισε καν! Γιατί αν βάλεις μέσα μαζί με την αποχή, λευκά και ποσοστά συγκεκριμένων κομμάτων που στην καταγεγραμμένη ιδεολογία τους αντιτίθενται στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δυτικού τύπου (έστω και από πολύ διαφορετική σκοπιά -ουδεμία σχέση!-το καθένα), προσθέσεις τους αναρχοτέτοιους και δεν ξέρω γω ποιους άλλους, βγαίνει ότι ακόμη και ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ η σημερινή «Δημοκρατία», σε πολλά εισαγωγικά, μετά βίας στηρίζεται σε οριακή πλειοψηφία. Και αν!… Αν αυτό δεν αρκεί για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΔΗΝ τα πάντα, με μεγάλες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα αποδυναμώσουν δραστικά τον κομματισμό και τον κρατισμό, τότε δεν είμαστε για Γιορτές της Δημοκρατίας. Είμαστε για τα πανηγύρια...

Ζούμε στη χώρα που όντως γέννησε τη Δημοκρατία, όταν οι άλλοι στην Ανατολή ή στον πρωτόγονο Βορρά ΗΘΕΛΑΝ και ζούσαν δούλοι και υπήκοοι προσκυνώντας φύλαρχους, αυτοκράτορες και δικτάτορες. Αυτή τη Δημοκρατία που, μεταξύ μας, έχει ξεφτιλιστεί παγκοσμίως, αφού το υπερ-κεφάλαιο έχει ξαναχωρίσει την ανθρωπότητα σε ανεξέλεγκτους κροίσους και ταπεινωμένους ευγνώμονες «απασχολούμενους», πρέπει πια να την ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Οχι μόνο δεν θεωρείται δεδομένη, αλλά στη σημερινή φάση της στην Ελλάδα, στα 40 της, είναι σε καθεστώς SILVER ALERT: Αγνοούμενη περιφέρεται στων Θεσμών την Ολόμαυρη Ράχη.

ΥΓ.: Ως Μέσα μετέχουμε στον χαμό της και το ξέρουμε καλά από μέσα! Ο αναμάρτητος, λοιπόν, πρώτος τον λίθον βαλέτω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ