Ο ρόλος του Ρανιέρι στην αλλαγμένη Εθνική
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ο ρόλος του Ρανιέρι στην αλλαγμένη Εθνική

Αλλάζει σελίδα η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο μετά την πρόσληψη  του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Μπορεί ο Ιταλός να δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου για 2+2 χρόνια, ότι θα αλλάξει λίγα πράγματα  στην Εθνική όμως να είστε σίγουροι ότι   πολλά θα αλλάξουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σε επίπεδο τεχνικού τημ και σε ποδοσφαιριστές. Άλλωστε ο ίδιος ο Ιταλός με δηλώσεις του αυτοαναιρέθηκε. Είπε  ότι: 1)  «Δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον κορμό, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στη συνέχεια, όταν και θα αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες» και 2) «…και εγώ έχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες».

Το γαλανόλευκο κλειστό  ποδοσφαιρικό club που δημιούργησε ο Ότο Ρεχάγκελ και έφθασε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σταθεροποίησε την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στις μεγάλες διοργανώσεις  ανήκει πλέον στο παρελθόν.

«Μέσα σε τρεις μήνες διαλύθηκαν όλα όσα κτίστηκαν σε 10 χρόνια» λένε κύκλοι  που ήταν κοντά την ομάδα στη Βραζιλία.  Το  κλίμα της παρέας  που υπήρχε μέχρι και πέρσι δεν υφίσταται πλέον. Για να δημιουργηθούν και πάλι οι καλές σχέσεις μεταξύ των διεθνών κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι άλλοι θα έρθουν.
Κλείσιμο
 Ο Ρανιέρι στο πέρασμα που έκανε από τη Μονακό έπαιξε πολύ επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Πάντως προσαρμόζεται ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές που έχει. Γιατί μπορεί στη Μονακό να έπαιξε επίθεση, όμως με την Εθνική Ελλάδας που  είναι μια αμυντικογενής ομάδα όλα είναι διαφορετικά.  Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί. Όχι όπως ήξερε αλλά όπως βρήκε. Όμως αν  εντοπίσει παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν  δημιουργικά, σε ικανοποιητικό βαθμό, τότε δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αλλάξει στυλ στη Γαλανόλευκη. Η πρόκριση στο Euro της Γαλλίας σε δύο χρόνια δεν είναι πρόκληση αφού με την αλλαγή του συστήματος περνάνε 24 ομάδες. Ίσως είναι ευκαιρία να δούμε και λίγο μπαλίτσα από την Εθνική. Όχι ότι μας χαλάει η ουσία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK