Πούτιν
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πούτιν

Η  διαδικασία  δαιμονοποίησης. Σατανοποίησης.  Αρχισε  εδώ και πολλά  χρόνια. Τώρα κορυφώνεται. Πως; Μα   φυσικά με την προπαγάνδα. Τι είναι  ο Πούτιν; Αρχιπράκτορας της KGB. Βασανιστής. Μαχαιροβγάλτης. Καταπατητής  στοιχειωδών ανθρώπινων ελευθεριών. Απομεινάρι  του σοβιετικού κομμουνισμού. Ο  αρουραίος του Κρεμλίνου. Ο απόγονος  του Στάλιν!

Τι άλλο είναι; Μα φυσικά ο  εγκέφαλος που κατέρριψε το  αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών. Ο  σατανάς που έστειλε στον τάφο εκατοντάδες ανθρώπους. Που εξαφάνισε την αφρόκρεμα   των επιστημόνων. Που εξ αιτίας  του  οι έρευνες  για το  AIDS θα πάνε  δέκα  χρόνια πίσω.  Η προσωποποίηση του  επίγειου  διαβόλου!

Οπως  γράφει το  «έγκυρο»  Newsweek με πηχυαίους  τίτλους «The  West’s Public Enemy Number One». Ο Νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος  της Δύσης! Οπως  στα παλιά, κλασικά Westerns έγραφαν οι  επικηρύξεις «Wanted  dead or alive». Καταζητείται  ζωντανός η νεκρός.  Kill  the  son  of a bitch!

Φανταστείτε   μέγεθος   γελοιοποίησης  του  δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ο τάχα μου φερέγγυος αμερικανός  ρεπόρτερ με το όνομα Μπεν Τζούντα, αφιέρωσε, λέει,  τρία  χρόνια από  την   ζωή του, προκειμένου να  ερευνήσει σε  βάθος την ιδιωτική  ζωή αυτού του «καθάρματος»!

Κλείσιμο
Τι μαθαίνουν  τα κοπάδια των αναγνωστών; Οτι ο Πούτιν στα ταξίδια του κουβαλάει καθαρίστριες, καμαριέρες και μαγείρισσες. Οτι κουβαλάει  τα  δικά του  σεντόνια. Προφανώς επειδή  υποπτεύεται ότι  η  CIA θα  στρώσει στο  κρεβάτι του  δηλητηριασμένα  σεντόνια. Οτι  κολυμπάει εναλλάξ σε  ζεστά και κρύα νερά. Και ότι  καταβροχθίζει αβγά από ορτύκια. Ελα! 

Πολλές  φορές  η δαιμονοποίηση  πορεύεται με την   γελοιότητα. Και  η γελοιότητα με την πιο  φτηνή,  χυδαία προπαγάνδα. Για να αντιληφθείτε  δηλαδή επίπεδο δημοσιογραφίας και έγκυρης  ενημέρωσης. Μπροστά σ αυτό το δημοσίευμα οτιδήποτε  κίτρινο, κουτσομπολίστικο και ρηχό  δημοσιεύεται στα  ελληνικά έντυπα  φαντάζει σαν διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι!

Γιατί όλα αυτά; Μα φυσικά να  εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί  σχεδιασμοί  των πιο ακραίων  κύκλων  των ΗΠΑ. Παρέα με τα ευρωπαικά  τσιράκια τους. Που σημαίνει  πες, πες κάτι μένει. Που σημαίνει  ότι  φτιάχνουμε, καλλιεργούμε και  προπαγανδίζουμε το πορτραίτο ενός   κατά συρρόν   δολοφόνου. Που σημαίνει ότι  κατασκευάζουμε έναν  βολικό  εχθρό. Και που σημαίνει ότι  ταυτόχρονα με όλα αυτά περικυκλώνουμε  την Ρωσία, από  Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία,  και άμα λάχει  ορμάμε κάποια στιγμή να πλιατσικολογήσουμε στην Σιβηρία. Την πιο πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή του πλανήτη!

Οπως  εσύ έτσι κι εγώ. Ούτε με τον Ομπάμα, ούτε με τον Πούτιν, ούτε με τον κινέζικο «κομμουνισμό», ούτε με κανένα. Κουμπωμένος με όλες  τις μορφές εξουσίας.  Ολες  δουλεύουν    για τα δικά τους συμφέροντα. Επομένως   «The Public enemy number  one is You».  Γιατί  όσο  κάθε  λαός  αδιάφορος και αποσυντονισμένος τόσο ο κοινός εχθρός πιο αχόρταγος και  δυνατός!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ