Προσπάθεια δίχως “ανεμόσκαλα”
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Προσπάθεια δίχως “ανεμόσκαλα”

Την ώρα  που κάποιοι  συνδικαλιστές  σταματούν τους έλεγχους των πλαστών πιστοποιητικών με τα οποία εισήλθαν στο Δημόσιο οι ημέτεροι, ανά την επικράτεια  οι 4ωροι εργαζόμενοι λαμβάνουν 330 ευρώ και οι φοιτητές σερβιτόροι-ες παίρνουν  22 έως 33 ευρώ στην βάρδια τους.

Το σαθρό πελατειακό σύστημα λοιπόν παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει στο Δημόσιο 6-8 -10 χιλιάδες εργαζόμενους ( κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι ακριβώς )  και η υπόλοιπη Ελλάδα  παλεύει, όταν έχει δουλειά βεβαίως.
Κανείς δεν μπορεί να εξαφανίσει την αδικία, αλλά όταν συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλους όσοι  θέλουν να 
ανεβαίνουν με “ανεμόσκαλα” ( ***) στο Δημόσιο, τότε διαπράττουμε μια διπλή αδικία, απέναντι στους υπόλοιπους. 
Η ζωή, όμως, είναι περίεργη. Τα κλώθει, τα φέρνει και οι σημερινοί ευνοημένοι των κακών νοοτροπιών θα είναι οι αυριανοί χαμένοι.     
Όλα αυτά τα λέμε δίχως καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ( εφορίες, ΔΕΗ κλπ)  που δέχονται ύβρεις, φωνές, και συνεχίζουν και δουλεύουν για τους εμάς τους υπόλοιπους “πολίτες”. 
Κλείσιμο
Τα λαϊκιστικά κόμματα, όμως, φωνάζουν από το πρωϊ έως το βράδυ ( όλα... για τον πολίτη ) , μέχρι που αυτός ο πολίτης  πηγαίνει στο ταμείο της εφορίας να πληρώσει τους πολίτες με την “ανεμόσκαλα”.
Για να μην γκρινιάζουμε, όμως, όποιοι έφυγαν διακοπές  θα διαπίστωσαν ότι σ όλη την χώρα γίνεται προσπάθεια. Με λίγα λεφτά, αλλά με χαμόγελο οι εργαζόμενοι προσπαθούν και υποδέχονται τους ξένους δίχως ... “ανεμόσκαλα”.
          
***Ποιος θυμάται άραγε την  “ανεμόσκαλα” στο κρατικό μέσο ενημέρωσης ( ΕΡΤ ), όπου όταν έμπαινε ένας εντός πετούσε μια “ανεμόσκαλα” και ανέβαιναν  άλλοι 5-6 φίλοι προοδευτικοί πάντοτε. 
                   

     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ