Κράτα με να σε κρατώ, μη βρεθούμε στο γκρεμό
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Κράτα με να σε κρατώ, μη βρεθούμε στο γκρεμό

Δεν ξέρω πόσους καυγάδες, διαφοροποιήσεις και τσαμπουκάδες έχει ακόμα ανάγκη το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να χτίσει το διαφοροποιημένο από τη Ν.Δ, προφίλ του, εν όψει των επερχόμενων εκλογών , αλλά αυτή η εικόνα της κυβέρνησης δεν περιποιεί τιμή  σε κανένα από τους δύο εταίρους.

Να βγαίνει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ όψιμα και να διατυπώνει τη διαφωνία του με τον τρόπο αξιολόγησης των Δημοσίων υπαλλήλων ( για λόγους προφανείς) και να επιτίθεται στον Κυρ. Μητσοτάκη, όταν μάλιστα η υφυπουργός και  στενή συνεργάτιδα του  είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε η δήλωση του ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη μετά από όσα έχουν γίνει με το περίφημο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό, πως δεν χρειάζεται καν νέος νόμος και αρκεί η αποτύπωση και χαρτογράφηση του Αιγιαλού, δείχνει συμπαγή, αποτελεσματική και προπαντός σοβαρή κυβέρνηση.

Διότι αν είναι, ο κάθε υπουργός και το κάθε στέλεχος των δύο κομμάτων που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση, να βγαίνει στα μικρόφωνα και στις κάμερες να διατυπώνει την προσωπική του άποψη αδιαφορώντας για τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, έ τότε θα μιλάμε για Βαβέλ.
 
Για να μην αναφερθώ και στις αμετροεπείς δηλώσεις και υπαινιγμούς του Κυρ. Μητσοτάκη για τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που θυμήθηκε τι πάθαμε ως χώρα όταν ήταν υπουργός οικονομικών και έδιωξε την τρόικα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2011.
 
Από τη στιγμή που η Ν.Δ είναι στην κυβέρνηση ελέω ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς πρωθυπουργός απλά και μόνο γιατί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, έ για λόγους στοιχειώδους ευγένειας και λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος, πρέπει τα μαχαίρια να μπουν στα θηκάρια .
Κλείσιμο

Για όσο χρόνο τέλος πάντων είναι αποφασισμένοι να συμπορευτούν ακόμα.

 Από την άλλη όμως, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι κ. κ Σαμαράς και Βενιζέλος για αυτά που λένε και πράττουν οι υπουργοί τους, οι βουλευτές τους και τα στελέχη τους.

Σκεφθείτε πόσες  φορές τους τελευταίους μήνες αναγκάσθηκαν οι δυο τους να αναλάβουν ρόλο πυροσβέστη και με tet a tet συναντήσεις να καταλαγιάσουν τις διαφορετικές απόψεις  των κομμάτων τους  και να καταλήξουν στο γνωστό κράτα με να σε κρατώ , μη βρεθούμε στο γκρεμό!
 
Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην τωρινή συνάντηση των δυο ,γιατί θεωρώ αδύνατον να τα σπάσουν και να διαλύσουν την κυβέρνηση καλοκαιριάτικα. Το φθινόπωρο το συζητάμε!
 
Αφού λοιπόν από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι αποφασισμένοι να τα σπάσουν σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, προς τι όλο αυτό το τσίρκουλο;

Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι με τέτοια καμώματα και πολιτικάντικα  τερτίπια  μόνο θυμηδία προκαλούν στην κοινωνία; Κι αυτό γιατί ο κόσμος που τους βλέπει, δεν πρόκειται να πεισθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ευαίσθητο κοινωνικά από τη Ν.Δ ούτε η Ν.Δ μπορεί να πείσει για την αποφασιστικότητα της όταν στη ντουλάπα της κρύβει πολλούς σκελετούς  από το πρόσφατο παρελθόν.
 
Στα μάτια του κόσμου φέρουν κι οι δυο ακέραια την ευθύνη και για το καλό και για το κακό, ό,τι κι αν λένε ό,τι  κι αν προσπαθούν τώρα να δείξουν, με   εκ των υστέρων διαφοροποιήσεις.

Άλλωστε αν έχουν διαφορετικές απόψεις, ας φροντίζουν στις χιλιάδες συσκέψεις τους να τις γεφυρώνουν και μετά να βγαίνουν με μία και ενιαία άποψη. Διαφορετικά ας το διαλύσουν από τώρα να τελειώνουμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ