Οι εγκληματίες της διπλανής πόρτας
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Οι εγκληματίες της διπλανής πόρτας

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά αν είχαμε την υπομονή και συγκεντρώναμε   όλες τις ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο του τελευταίου  6μήνου  μόνο και τις δημοσιεύαμε όλες μαζί, ο αναγνώστης αν ήταν ξένος, δεν επρόκειτο να πατήσει το πόδι του  στην όμορφη χώρα μας ,αν δε ήταν Ελληνας δεν θα ήξερε από που να φυλαχτεί και που να κρυφτεί.

Ειδήσεις αποτρόπαιες και διαστροφικές  και εγκλήματα από ανθρώπους  της διπλανής πόρτας, της γειτονιάς, του συγγενικού περιβάλλοντος που όλες μαζί συνθέτουν μια εικόνα που πόρρω απέχει από μια κοινωνία αρχών και πολιτισμού.

Εκατοντάδες διακινητές παιδικής πορνογραφίας οι περισσότεροι των οποίων εμφανίζονταν ως ευυπόληπτοι πολίτες υπεράνω υποψίας (μέχρι και παιδίατρος), δεκάδες  παιδόφιλοι ανάμεσα τους, δάσκαλοι, καθηγητές, προπονητές και...ιερείς. Δεκάδες μαστροποί και διακινητές σάρκας, άλλοι τόσοι διακινητές λαθρομεταναστών από ξηράς και θαλάσσης,  αναρίθμητοι διακινητές ναρκωτικών ανάμεσα τους εφοπλιστές και άτομα της...καλής κοινωνίας. Αναρίθμητοι ληστές και μπουκαδόροι στα σπίτια που φθάνουν να βασανίζουν απάνθρωπα τους  άμοιρους πολίτες, φθάνοντας στο σημείο να τους “σιδερώνουν” για να αποκαλύψουν τις κρυψώνες των χρημάτων και των τιμαλφών αλλά και πολύ συχνά να τους σκοτώνουν. Τσαντάκηδες και πορτοφολάδες σε κάθε σημείο των πόλεων αλλά και εκβιαστές έως απαγωγείς για λύτρα.

Εγκλήματα χιλιάδες σε καθημερινή βάση και άσχετα  πόσα από αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας με εκβιαστές για φακελάκια από δημόσιους λειτουργούς που επαγγέλλονται τον γιατρό, τον εφοριακό, τον πολεοδόμο, το δασάρχη κλπ.

Κλείσιμο
Χιλιάδες ασυνείδητοι οδηγοί δίτροχων και τετράτροχων που πιάνουν το τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος που εκτός από πρόξενοι ατυχημάτων, δυστυχημάτων σε πολλές περιπτώσεις εγκαταλείπουν και τα θύματα τους αβοήθητα στους δρόμους. Και φυσικά ου έστιν αριθμός των απατεώνων και μικροαπατεώνων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια μας , με τεχνάσματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Χώρια το βαρύ και οργανωμένο έγκλημα, με προστασίες, τραυματισμούς προς συμμόρφωσιν, δολοφονίες αλλά και  εμπρησμούς σε μαγαζιά και βομβιστικές  ενέργειες.

Παρέλκει δε να αναφέρω ακραία εγκλήματα, με θανάτους και βασανισμούς παιδιών ή με την ενδοοικογενειακή βία που σπανίως  βγαίνει προς τα έξω πλην όμως είναι ένας μακρύς κατάλογος.

Ούτε φυσικά  να καταπιαστώ με τα λεγόμενα εγκλήματα του “λευκού κολάρου” που στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας και διαπράττονται από κυρίους και κυρίες του χρηματοοικονομικού τομέα και κάποιων επιχειρήσεων και καταστρώνονται στα σαλόνια και τα γραφεία, γιατί κι εδώ οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Και άφησα τελευταία μια άλλη κατηγορία κτηνών που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και μπορεί να το παίζουν οικογενειάρχες, θρησκόληπτοι και ηθικοί αλλά με περισσοί ευκολία μοιράζουν φόλες για τα δύσμοιρα αδέσποτα ζώα ή φθάνουν στο σημείο να σκοτώσουν με καρέκλα ένα σκυλάκι μπροστά στα μάτια της πελατείας τους!

Αν λοιπόν αθροίσουμε όλους αυτούς και προφανώς κάποιους άλλους που σίγουρα λησμόνησα  να μνημονεύσω, έχει κανείς την εντύπωση ότι κάποιος απ' όλους αυτούς δεν βρίσκεται δίπλα μας, μας καλημερίζει, ρωτάει για την υγεία μας, μας χαμογελάει και μας ζητάει να πιούμε καφέ και και να τα ξαναπούμε;

Αλλά κι εμείς οι ίδιοι αν δεν ανήκουμε  σε καμιά από  αυτές τις κατηγορίες, μήπως έχουμε λιγότερες ευθύνες, όταν βλέπουμε να γίνονται όλα αυτά γύρω μας και δεν αντιδρούμε  δεν καταγγέλλουμε και δεν απαιτούμε καλύτερη αστυνόμευση αλλά και βαρύτερες ποινές;

Δυστυχώς, πιστεύουμε ότι όλα αυτά,  δεν μας αφορούν. Μέχρι να κτυπήσουν και τη δική μας πόρτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ