Ευσπλαχνία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ευσπλαχνία

Ετσι τα γράφω. Για να ξέρουμε που πατάμε και προς τα που βαδίζουμε.

Αλλωστε αυτόν τον «υπέροχο», τον «αγγελικά» κόσμο τον πλάσαμε εμείς. Με το μυαλό μας. Με το american dream. Με τα αισθήματά μας. Με τις ιδιοτέλειές μας. Και με την επικών διαστάσεων βλακεία μας

Εχουμε και λέμε. Αν στην θέση των Ολλανδών και των ατελείωτων πτωμάτων που συσκευάζονται σε σάκκους απορριμάτων. Αν στην θέση λοιπόν των Ολλανδών βρίσκονταν American Citizens, ε τότε ο Ομπάμα θα είχε διατάξει αεροπλανοφόρα να εκτοξεύσουν πυραύλους κατά μερικά ρωσόφωνων Ουκρανών. Να είσαι σίγουρος γι αυτό!

Και αν στην θέση των πεντακοσίων και βάλε, αμάχων της Γάζας βρίσκονταν πρωτοκλασάτοι ευρωπαίοι πολιτικοί, ε τότε η Παλαιστίνη θα είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη. Παρέα με κάθε ίχνος πανίδας, χλωρίδας, και κάθε ίχνους ζωής. Να είσαι σίγουρος και γι αυτό!

Κλείσιμο
Με απλά λόγια η ζωή κάθε ανθρώπου τιμάται ανάλογα με την περιοχή. Εισαι κάτοικος ΗΠΑ; Ε τότε αξίζεις όσο δέκα γερμανοί, είκοσι γάλλοι, τριάντα ιταλοί και εκατό ελληνάρες. Ισως και περισσότεροι

Γνωστό αυτό. Από «αρχαιοτάτων» χρόνων. Ομως εκείνο που δεν είναι τόσο γνωστό. Εκείνο που μας διαφεύγει γιατί δεν μας συμφέρει. Εκείνο που εμπλέκει καθένα εξ ημών και υμών, είναι το άλλο. Το χειρότερο. Το πιο βάρβαρο. Το πιο κανιβαλικό

Οτι ακόμα κι εσύ. Ο προοδευτικός. Ο δημοκρατικός. Ο τάχα μου αριστερός. Ο ευαίσθητος. Ο θρησκευόμενος. Ο νεοέλληνας της κρίσης και της ανθρωπιστικής τραγωδίας. Ακόμα κι εσύ. Ακόμα κι εγώ. Ο δημοσιογράφος και σχολιαστής. Ολοι εμείς. Που ρίχνουμε χιλιάδες μπινελίκια και άλλες τόσες κατάρες προς τους πάσης φύσεως ιμπεριαλιστές. Εμείς λοιπόν

Περισσότερο ασχολούμαστε. Περισσότερο θλιβόμαστε. Με περισσότερα δάκρυα υποδεχόμαστε την είδηση για το ατύχημα του Σουμάχερ. Για τον θάνατο της Νταιάνας. Για καθένα διάσημο, επώνυμο της Λευκής φυλής!

Σκέψου δηλαδή. Πόσο έχουμε συνηθίσει. Πόσο έχουμε εθιστεί. Πόσο έχουμε συμβιβαστεί. Πόσο έχουμε συμφιλιωθεί. Οτι δηλαδή αναμενόμενη και σχεδόν «φυσική» η γενοκτονία «τριτοκοσμικών» λαών. Ενώ, λέμε, πόσο «αφύσικος», πόσο «άδικος», πόσο «τραγικός», πόσο «ανυπόφορος» και πόσο «εξοργιστικός» είναι ο θάνατος ενός εκ των προνομιούχων του Δυτικού «πολιτισμού»

Εμείς οι ανώτεροι. Εμείς οι ευρωπαίοι. Εμείς οι πολιτισμένοι. Εμείς οι φωτισμένοι. Εμείς οι χριστιανοί. Να το ξέρεις. Ολοι εμείς που ήμαστε προφυλαγμένοι κάτω από την ομπρέλα του αμερικανικού Πενταγώνου. Να το ξέρεις. Αν ακόμα ζούμε καλύτερα, έστω και ελάχιστα καλύτερα απ όλους αυτούς τους «τριτοκοσμικούς», είναι επειδή τα αφεντικά μας έχουν άδεια «μεγαλοδύναμου» να σκοτώνουν ελευθέρως. Και έχουν άδεια από τον ίδιο «μεγαλοδύναμο» να ασελγούν, να πλιατσικολογούν και να κουρσεύουν οτιδήποτε πολύτιμο βρίσκεται κάτω από το έδαφος αυτών των χωρών!

Ρε μπαγάσα, λέω στον εαυτό μου. Ακόμα και το ψωμάκι που τρως κολυμπάει στο αίμα δισεκατομμυρίων ασιατών, αράβων και αφρικανών. Και τελειώνω ως εξής. Αντε πες κι ένα ευχαριστώ. Ετσι για την παροιμιώδη χριστιανιακή και υποκριτική σου ευσπλαχνία! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ