Ο καθείς με την… κρίση του
takis-trakouselis01

Τάκης Τρακουσέλλης

Ο καθείς με την… κρίση του

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρούσα τα σχόλια αναγνωστών από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, κάτω από την είδηση της προηγούμενης Κυριακής, που ανέφερε την άνοδο που σημείωσε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου και τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε αυτή την εβδομάδα από τα επίσημα στοιχεία, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η αγορά αυτοκινήτου καταγράφει για έκτο συνεχόμενο μήνα θετικό πρόσημο, κάτι που ουσιαστικά ακυρώνει το επιχείρημα ότι αυτή η άνοδος οφείλεται αποκλειστικά στην αυξημένη αγορά εταιρικών-νοικιάρικων αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη είδηση ήταν από τις πιο δημοφιλείς του site μας με τα σχόλια να ποικίλουν ανάλογα με το πώς βιώνει ο καθένας την κρίση, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ποια ιδεολογία ή κόμμα πιστεύει/υπηρετεί, όσο και εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό.

Σας παραθέτω μερικά από αυτά τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας: 

ΗΡΩ: «Λογικό να υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις, αφού τώρα οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων προμηθεύονται τα αυτοκίνητα που θα χρειαστούν όλο το καλοκαίρι» - ΤΣΟΚΟΡΕΛΟ: «Και πέρυσι όμως τέτοιο καιρό προμηθεύονταν αυτοκίνητα οι εταιρείες ενοικιάσεως».

ΝΙΚΟΣ: «Εδώ 3,5 εκατομμύρια δεν έχουν τα βασικά προς το ζην, ποιος αγοράζει ακόμα αυτοκίνητο; Τα λαμόγια ως συνήθως». - @ΝΙΚΟΣ: «Αλλαξα ένα αυτοκίνητο που μου στοίχιζε 500€ τον μήνα (κατανάλωση, συντήρηση, φόροι κ.λπ.) με ένα που μου κοστίζει 250€ τον μήνα (150€ είναι η δόση). Απλά έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει, άνθρωπε του Νεάντερταλ, που θα μας πεις και λαμόγια».

PAN PAN: «Σιγά, κύριε Νίκο μου, αλλά δώσατε δέκα - δεκαπέντε χιλιάρικα. Εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι να έχουμε λεφτά. Περιμένουμε τον Σαμαρά να τους διώξει, να βάλει εμάς στις θέσεις τους. Γι’ αυτό τον ψηφίζουμε» - PLANET: «Ο Σαμαράς δεν διώχνει Δ.Υ., το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. 1.500.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα έναντι 1.000-1.500 στο Δημόσιο» - ΝΙΚΟΣ: «Αγαπητέ, έδωσα 1.000€ προκαταβολή (τα τέλη κυκλοφορίας και το χαράτσι πολυτελούς διαβίωσης του παλιού) και τα υπόλοιπα δόσεις. Δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει».

ΣΑΜΑΡΙ: «Χαίρεται η Γερμανία με τέτοιες ειδήσεις! Γαϊδουράκι και πάλι γαϊδουράκι. Ελληνικότατο!».

BILL: «Είδηση "λαγός", για να παρασύρει κάποιους αναποφάσιστους» - ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ: «Πολλοί ουγκ μαζεύτηκαν εδώ. Αλλος λέει για γερμανική χαρά και ο άλλος για είδηση λαγός. Καθυστερημένοι» - ΣΑΜΑΡΙ: «Πολύ σκεπτόμενος είσαι; Δεν περίμενα βέβαια και να με καταλάβεις. Αναρωτιέμαι μόνο ποιος κερδίζει άραγε όταν αγοράζει ο Ελληνας ένα αυτοκίνητο;». - ΝΝ: «Μακάρι η Ελλάδα να έφτιαχνε αυτοκίνητα. Δεν το κάνει όμως. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορούμε με άμαξες;».


Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ