Τους έκανε «τα μούτρα κρέας» ο υφυπουργός
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Τους έκανε «τα μούτρα κρέας» ο υφυπουργός

Η έξαρση βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς  στο γήπεδο της Τούμπας σόκαρε πολλούς. Ακραίες συμπεριφορές για τις οποίες όλοι πέφτουν από τα σύννεφα αν και γνώριζαν από πριν τι θα συμβεί.Αρκεί να διάβαζαν τα social media και τον Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο. Ήταν γνωστό μετά  τον πρώτο επαναληπτικό ότι ετοιμαζόντουσαν να γίνουν «ομορφιές».

Το θέμα δεν είναι όμως μόνο το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Είναι ευρύτερο. Βγαίνουν οι αρμόδιοι πολιτικοί φορείς και κατακρίνουν και προειδοποιούν και υπόσχονται να πατάξουν τα φαινόμενα της βίας.  Όλα αυτά κατόπιν εορτής κάθε φορά. Η δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε είναι δεδομένο ότι οδηγεί σε εξάρσεις των φαινομένων βίας.  Τα γήπεδα είναι κατ’ εξοχήν ένα τέτοιο μέρος. Οι…ειδικοί θεωρούν ότι  θα μεγαλώσει η συχνότητα τέτοιων φαινομένων στα ελληνικά γήπεδα.

Κάποιοι υποστηρίζουν  ότι  ίσως και εσκεμμένα αφήνουν τους φιλάθλους να εκτονώνονται στα γήπεδα γιατί είναι ελεγχόμενοι χώροι και γλιτώνουν τις αντιδράσεις του στυλ «αγανακτισμένοι».

‘Ολοι έχουν τη συμβολή τους στην δημιουργία τέτοιου κλίματος και περισσότερο  το κράτος και τα ΜΜΕ. Το μεν πρώτο για ψηφοθηρικούς λόγους σφυρίζει αδιάφορα και απλά προειδοποιεί και φοβερίζει  για τα μάτια του κόσμου και κάποια από τα ΜΜΕ  με τίτλους και ρεπορτάζ φανατίζουν τους φιλάθλους και μετά βγαίνουν και κατακρίνουν τα όσα συμβαίνουν. Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι.

Οι εικόνες βίας σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα στο εξωτερικό. Αλλά κάθε φορά που έχουμε επεισόδια  οι πολιτευτές και βουλευτές είναι σε δίλλημα. Να κοιτάξουν να προστατέψουν την πελατεία τους ή τη χώρα. Η απάντηση είναι καθ’ όλα αυτονόητη. Και βγαίνει  ο  υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και τους έκανε «τα μούτρα κρέας». Μάτι δεν μπορούν να κλείσουν οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου μετά τις υφυπουργικές εξαγγελίες. Είπε  ότι θα διοργανώσει  σύσκεψη και δεν θα σηκωθεί από το τραπέζι αν όλοι μαζί δεν βρουν τη λύση.

Το πρόβλημα  δεν είναι να  ψηφιστούν νέοι νόμοι, αυστηρότεροι αλλά «να τηρούνται οι  υπάρχοντες».  Κλασική ατάκα, διαχρονική, όμως πέρα για πέρα ουσιαστική.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ