Μπαρμπά – πύπης εναντίον ΄Ενωσης Άθεων Ελλάδος, Ένωσης μυγοπαγίδων κλπ
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Μπαρμπά – πύπης εναντίον ΄Ενωσης Άθεων Ελλάδος, Ένωσης μυγοπαγίδων κλπ

Η πολυδιάσπαση των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας έφερε στο πολιτικό προσκήνιο τους πάντες.

Το δυστύχημα , όμως, είναι ότι, αρκετοί απο τους νέους και “προοδευτικούς” δεν ξέχασαν τι έλεγαν τόσα χρόνια. Η ίδια μονομανία. Ότι κι αν έχει να κάνει με την θρησκεία είναι εχθρικό, παράταιρο, πρέπει να το ξεφορτωθούμε,  όπως κάνουν στα πλοία όταν έχουν περιττά φορτία. Τούτη τη φορά είναι το κόστος για να μεταφερθεί το Άγιο φως. Μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο. Με την  αναφορά, όμως, των περιττών εξόδων για την μεταφορά του φωτός, μάθαμε και κάτι άλλο. Στην Ελλάδα υπάρχει Ένωση Άθεων Ελλάδας. Όπως ακριβώς υπάρχει και Ένωση Μυγοπαγίδων Αιγάλεω.

Εδω και μισό αιώνα δεν έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία και αρκετοί συμπολίτες μας ακολουθούν είτε την Ένωση Μυγοπαγίδων, είτε την Ένωση διαφωνούντων με το ευρώ, και ούτω καθεξής.
'Αμα είσαι πρόεδρος της Ένωσης Μυγοπαγίδων Αιγάλεω και έχεις αρκετούς οπαδούς δεν αποκλείεται η κίνηση να εξελιχθεί και σε κόμμα, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.
Τι κινεί, κάποιον, να ακολουθήσει την Ένωση Άθεων Ελλάδος ; Το να ξεχωρίσεις απο τους υπόλοιπους ; Να μην είσαι θρησκόληπτος, Το βέβαιο είναι πως αν κάνεις  την αρχή πως θα βρείς  οπαδούς για το οτιδήποτε. Βρισκόμαστε λοιπόν στο ίδιο σημείο, με την δεκαετία του 1960  όπου αν στο Σύνταγμα πετούσες πέτρα  θα κτυπούσες κάποιον  πρόεδρο μιας Ένωσης.

Κλείσιμο
Τι είναι χειρότερο λοιπόν ; Το ότι δεν προχωρήσαμε τόσα χρόνια ή το θρησκευτικό συναίσθημα που θέλουν κάποιοι να πολεμήσουν   ;  Παρά τους πολέμιους, όμως, πάντα θα υπάρχει ένας μπάρμπα- πύπης που θέλει να πάει στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπως έγραφε ο Παπαδιαμάντης. Ιταλοκερκυραίος, Δυτικός αλλά ήθελε να ακούσει τις ψαλμωδίες.

Καλό Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ