Με εκλείψεις και σε πολεμικό αστρολογικό σκηνικό το φετινό Πάσχα
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Με εκλείψεις και σε πολεμικό αστρολογικό σκηνικό το φετινό Πάσχα

Δύο εκλείψεις και η κορύφωση του ισχυρότατου μεγάλου σταυρού στα παρορμητικά ζώδια μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, συνθέτουν ένα εκρηκτικό αστρολογικό σκηνικό, στο οποίο μπορεί να δούμε αρκετούς ανθρώπους να εκδηλώνουν έναν “άλλο” εαυτό, όχι τόσο ευχάριστο.

Η πρώτη έκλειψη της περιόδου, που είναι σεληνιακή και γίνεται στον Ζυγό στις 15 Απριλίου, κορυφώνει μια περίοδο αποφάσεων, μέσα από κρίση αναποφασιστικότητας, κυρίως σε σχέσεις και συνεργασίες. Επηρεάζει ιδιαίτερα τις διπλωματικές σχέσεις, σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Ένα ζώδιο που πασχίζει να κρατά τις ισορροπίες είναι ο Ζυγός και πασχίζει επίσης να επαναφέρει το δίκαιο. Γι' αυτό είναι περίοδος που όλοι θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τον εαυτό μας, ενώ μάλλον δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να μας δικαιώσουν άλλοι, αν και στην κρίσιμη στιγμή μπορεί να υπεισέλθουν παράγοντες που θα φέρουν την ισορροπία.

Το εξαιρετικό και τυχερό τρίγωνο Αφροδίτης-Δία που κορυφώνεται στις 18/4 είναι η ευχάριστη νότα της περιόδου, η οποία φέρνει σημαντική οικονομική ανάκαμψη και αυξάνει την γονιμότητα, ενώ μας επιτρέπει να απολαύσουμε και να εκτιμήσουμε καλύτερα τη ζωή και τους ανθρώπους – δεν είναι άλλωστε αυτό το κλειδί για την αφθονία, η ευγνωμοσύνη; Ήδη η Αφροδίτη απ' τους Ιχθύες από τις 5 Απριλίου άρχισε να φέρνει άνθιση οικονομική, όπως είχαμε προβλέψει, στα πλαίσια πάντα της μακρόχρονης λιτότητας του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2008 – 2024).

Τις μέρες του Πάσχα, από 20 έως 23/4, κορυφώνονται ισχυρότατες και πολλές όψεις που θέλουν προσοχή (ήδη όμως λειτουργούν). Σχηματίζεται ένας μεγάλος σταυρός στον ζωδιακό, στα παρορμητικά ζώδια που είναι ζώδια εκκίνησης – έτσι όλοι μας μπορεί να ασφυκτιούμε στο να κάνουμε ανοίγματα και ξεκινήματα, αλλά να μας εμποδίζουν οι καταστάσεις. Κάτι όμως θα βγει τελικά απ' αυτή τη πνιγηρή κατάσταση, αλλά χρειάζεται προσοχή σε επιπόλαιες και βιαστικές κινήσεις, ειδικά μάλιστα σε Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, οι οποίοι μπορεί κιόλας να πληρώνουν ακριβά την απερισκεψία τους σε κάποιο επίπεδο.

Κλείσιμο
Χρειάζεται όμως προσοχή και στην εγκληματικότητα. Οι δυνατές όψεις του Άρη δεν αστειεύονται – αυξάνονται τα εγκλήματα, σεξουαλικά ή άλλα, οι εμμονές και οι τάσεις βίας, ενώ είναι περίοδος που αναμένεται να εκδηλωθούν πολεμικές επιχειρήσεις σε εύφλεκτα μέρη του κόσμου. Σε ατομικό επίπεδο, τα ισχυρά θέλω και ο εγωισμός τυφλώνουν και καταστρέφουν σχέσεις και καταστάσεις. Έντονες τάσεις αυτοκαταστροφής και ατυχημάτων, ακόμα και από αδεξιότητα.

Θα κλείσει όμως καλύτερα ο μήνας. Στις 25/4 η θετική όψη Αφροδίτης-Κρόνου σταθεροποιεί τις σχέσεις και προσφέρει ασφάλεια οικονομική. Η έκλειψη Ηλίου δε στον Ταύρο (29/4), είναι αυτή που φέρνει θέματα οικονομικά στο προσκήνιο, ενώ λόγω της θετικής όψης που σχηματίζει με τον Πλούτωνα, αναμένεται αναγέννηση – δεν είναι μια αρνητική έκλειψη.

Να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλες αυτές οι επιρροές πιάνουν όλο τον υπόλοιπο μήνα και όχι μόνο τις συγκεκριμένες ημερομηνίες κορύφωσής τους.


Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ