Κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς μεσάζοντες
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς μεσάζοντες

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί βρέθηκε στην Ελλάδα. Παρακολούθησε τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα για το Γιουρόπα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και γευμάτισε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μπορεί οι συζητήσεις να περιστράφηκαν γύρω από τα αθλητικά, την ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής, τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών,  τα δικαιώματα περί τρίτων και  τα συμβόλαια  όμως ένα σεβαστό κομμάτι  των συζητήσεων απετέλεσε  και η κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού.  

Ο Πλατινί ζήτησε από τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων να συνεχίσει  η ΠΑΕ τις κοινωνικές της δραστηριότητες αφού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Βρέθηκα με την αποστολή του Ολυμπιακού στην Κεφαλονιά, την περασμένη Πέμπτη. Μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις πόση χαρά πήραν οι άνθρωποι στο νησί, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως ομαδικών προτιμήσεων. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στην Κεφαλονιά για να στηρίξει τους …Ολυμπιακούς αλλά να σταθεί δίπλα στα παιδιά δίνοντας ένα αξιοσέβαστο ποσό για την ανακατασκευή των σχολειών που έχουν υποστεί ζημιές.
Αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί εκτός από  τα υλικά αγαθά είναι ένα χέρι να τους κτυπήσει φιλικά στον ώμο, να τους δώσει κουράγιο. Ο μεγάλος τους φόβος είναι ότι θα τους ξεχάσουν και θα τους εγκαταλείψουν στη μοίρα τους με το πέρασμα των ημερών.

Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού που πήγε επί τόπου τους έδωσε να καταλάβουν ότι  οι υποσχέσεις θα γίνουν πραγματικότητα. Δεν ενεργεί η διοίκηση της ομάδας εξ αποστάσεως αλλά παρακολουθεί από κοντάκια για αυτό το ποσό το δίνει τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι κάτοικοι, όχι  μόνο της Κεφαλονιάς, δεν έχουν εμπιστοσύνη στους δημόσιους φορείς, παρά μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ούτε όμως και οι ιδιώτες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους δημόσιους φορείς.

Κλείσιμο
 Μου έλεγαν Κεφαλλονίτες για μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια που πήγε στο Ληξούρι εντόπισε με δική της έρευνα 10 οικογένειες που είχαν στεγαστικό πρόβλημα,   τους αγόρασαν  προκατασκευασμένα σπίτια και με ίδια έξοδα έχουν αρχίσει να τα μεταφέρουν στο νησί και να τα εγκαθιστούν. Χωρίς να μεσολαβήσει ΚΑΝΕΙΣ φορέας, κυρίως δημόσιος.
Οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη στήριξης θέλουν να νιώθουν ότι είναι  κάποιοι δίπλα τους οι οποίοι δεν θα τους κοροϊδέψουν και θα τους σταθούν έστω και ηθικά.  
Μόνο η κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς μεσάζοντες μπορεί να επουλώσει  τις πληγές αυτής της χώρας.
Μόνο μεταξύ μας μπορούμε να βοηθηθούμε και ας είναι η ομάδα μας, η δουλειά μας, το χόμπι μας το μέσον για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ