Επιτέλους κ. Στουρναρα και Θεοχαρη ..Να μια καλή είδηση
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Επιτέλους κ. Στουρναρα και Θεοχαρη ..Να μια καλή είδηση

Προ δυο εβδομάδων «το Θέμα» είχε αποκαλύψει ότι στους σχεδιασμούς τα κυβέρνησης περιλαμβάνεται η κάθετη έως και κατά 80% μείωση των προστίμων στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος ξεχάσει για λίγες ημέρες να πληρώσει τους φόρους του η να υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ.

Με τις ισχύουσες διατάξεις τα πρόστιμα ανέρχονται έως και στις 2.500 ευρω . Με τις νέες προτάσεις τα ποσά αυτά θα μειωθούν μεταξύ 300 και 500 ευρω. 

Εγώ αδυνατώ να καταλάβω πλέον την λογική των ανθρώπων που εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Οικονομικών αυτά τα  ιλιγγιώδη πρόστιμα. 

Ξέρω τα ονόματα τους και θα τα πω δημοσίως την επόμενη εβδομάδα .   Ο λόγος ποιος είναι ; Μα απλά επειδή πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει με ονοματεπώνυμο ποια είναι αυτά τα στελέχη , πόσα χρήματα λαμβάνουν κάθε μήνα αλλά και ποιος τους διόρισε (ήταν ρουσφέτια; ) σε αυτές τις θέσεις.
Κλείσιμο

Πριν όμως αποκαλυφθούν τα ονόματα (όπως έγινε με τον κ. Ρεφενε  που αφού εισηγήθηκε τον φόρο υπεραξίας απολύθηκε εν μια νυκτι) που εισηγούνται όλους αυτούς τους υπέρογκους  φόρους θέλω να μας πούνε τα εξής:

•    Σε ποιο κράτος της ευρωζωνης ισχύουν τόσο μεγάλα πρόστιμα σε σημείο που να μην μπορούν να πληρωθούν;

•    Γιατί σε μια οικονομία που τώρα πρέπει να δοθεί μια ώθηση καθιερώνονται τέτοια υψηλά πρόστιμα; Τι σκοπό έχουν; Το εκφoβισμο των πολιτών;

Βέβαια πολλές φορές οι διάφοροι υπουργοί και οι συνεργάτες τους στην προσπάθεια τους να περάσουν τις «δικές»  τους πολιτικές τα φορτώνουν όλα στην τροικα . Όμως της προκειμένη περίπτωση είμαι σε θέση να ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Δηλαδή η ιδέα για τα υψηλά πρόστιμα άνηκε  σε έλληνες συνεργάτες υπουργών…. Σε κάθε περίπτωση η οικονομία βρίσκεται σε μια φάση που χρειάζεται μόνο καλά νέα…Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη…



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ