Οι Νέοι Αριστεροί Φόροι
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Οι Νέοι Αριστεροί Φόροι

Τελικά από τους φόρους και το κράτος δεν βλέπω να γλιτώνουμε στην Ελλάδα με τίποτα.

Μόλις παραδώσει ο Στουρνάρας την εξουσία στον Σταθάκη θα ξεκινήσει νέος καταιγισμός φόρων, μια και, όπως λέει ο μελλοντικός υπουργός Οικονομικών (σε ημερίδα), τα φορολογικά έσοδα είναι πολύ χαμηλά. Και επειδή τη φοροδιαφυγή δεν την κάνουν μόνο οι πλούσιοι στην Ελλάδα, αλλά όλοι μαζί και βασικά όσοι μπορούν -και πλέον μπορούν πιο άνετα οι μικρομεσαίοι απ’ ό,τι οι μεγάλες επιχειρήσεις-, οι Νέοι Αριστεροί Φόροι της λαοπρόβλητης προοδευτικής κυβέρνησης τύπου Ανδρέα Παπανδρέου θα πέσουν παντού. Αλλιώς λεφτά δεν μαζεύονται. Εννοώ λεφτά τόσα όσα να συντηρούν ένα τεράστιο ακόμα κράτος το οποίο, απ’ ό,τι καταλάβαμε από τα λεγόμενα Τσίπρα - Σταθάκη, θα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ανακτήσουμε τις τράπεζες άρα θα μοιράζει το χρήμα το κόμμα, όπως έκαναν 50 χρόνια η ΕΡΕ, η Ενωση Κέντρου, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Σας λένε τίποτα τα ονόματα επιφανών τραπεζιτών όπως ο Παναγόπουλος, ο Μίρκος, ο Λάμπρου, ο Μηλιάκος κ.λπ.; Θα φτιάξουμε, άκουσα, και κρατική εταιρεία ακτοπλοΐας (πού υπάρχει και δεν το ξέρω, στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα;), αλλά θα προστατεύσουμε και τον... εθνικής σημασίας εξαγωγικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών από τους κακούς τραπεζίτες που πάνε να αρπάξουν τις μετοχές από αυτούς τους καλούς ανθρώπους που δανείστηκαν κάνα δισ. ευρώ όλοι μαζί για την παραγωγή τσιπούρας, αλλά δεν αποπληρώνουν φράγκο στις τράπεζες, ενώ μάλλον κολυμπάνε στα ελβετικά φράγκα.

Είπε χαριτολογώντας ο Τσίπρας, απευθυνόμενος στο κοινό: «Τι προτιμάτε; Να σας φορολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη ή ο Τόμσεν την παραγωγή;». Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι να συρρικνώνεται  ραγδαία και η παραγωγή και φυσικά τα κέρδη, μαζί με όλα τα αρνητικά που έπονται, όπως η τρομακτική αύξηση της ανεργίας, η δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η κοινωνική έκρηξη που απειλείται. Φοβάμαι όμως ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτόν που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ακολουθεί πιστά και η συγκυβέρνηση σήμερα. Από τους πολλούς φόρους που επιβάλλονται για να συντηρείται το τεράστιο κομματικό κράτος τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK