Μπάρκουλης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μπάρκουλης

Σα να βλέπω το έργο από τώρα. Εκ δεξιών ο γαλάζιος και ωραίος Αρης Σπηλιωτόπουλος. Εξ ευωνύμων ο ροζέ και επίσης ωραίος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αμφότεροι υποψήφιοι να αρπάξουν στα στιβαρά χέρια τους την τρισκατάρατη μοίρα των Αθηναίων. Και να μετατρέψουν την Αθήνα σε αληθινή ευρωπαική πρωτεύουσα!

Στοιχηματίζω ότι και οι δύο θα μας καλέσουν και θα παρακαλέσουν όλους τους δημότες αυτού του πτυελοδοχείου που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται Αθήνα, να τους υπερψηφίσουμε. Στοιχηματίζω ότι και οι δύο θα πλασαριστούν και θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι είναι υπερ-κομματικοί και εντελώς αντικειμενικοί. Στοιχηματίζω ακόμα ότι θα μας διαβεβαιώσουν πως θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να επαναφέρουν την πόλη μας σε τροχιά πολιτισμού και ανάπτυξης. Και στοιχηματίζω ότι αυτή η μονομαχία θα εξελιχθεί σε καλλιστεία ομορφιάς

Οι μεν της γαλάζιας παρατάξεως θα πλειοδοτούν σε επιχειρήματα για την κορμοστασιά του Αρη. Ασε το όνομα που παραπέμπει στον Ολύμπιο θεό του πολέμου. Οι δε της ροζέ παρατάξεως θα πλειοδοτούν κι αυτοί με τα ίδια επιχειρήματα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο δικός του ο Γαβριήλ διαθέτει δύο ακόμα πλεονεκτήματα. Το πρώτο της μικρότερης ηλικίας του. Μόλις 36 ετών. Βρέφος δηλαδή. Και το δεύτερο ότι είναι άφθαρτος από πάσης φύσεως προηγούμενη κοινοβουλευτική εμπλοκή. Ο Αρης παλιός. Ο Γαβριήλ νέος και ορμητικός. Εμπρος!

Κλείσιμο
Κάπως έτσι τα κομματικά και διαφημιστικά επιτελεία οργανώνουν από τώρα την καμπάνια υποστήριξης του Αρη και του Γαβριήλ. Και κάπως έτσι, με το αποτέλεσμα της κάλπης, θα πανηγυρίσουν οι μεν σε βάρος των δε. Και οι Αθηναίοι; Της τριτοκοσμικής Κυψέλης; Των τρισάθλιων Πατησίων; Των σκουπιδοτενεκέδων του Μεταξουργείου; Των ξεχαρβαλομένων δρόμων και πεζοδρομίων;

Ολοι αυτοί θα παρακολουθούν ως θεατές το show που θα ξετυλίγεται στο red carpet των καναλιών. Αν μάλιστα μπει ως σφήνα και ο Ηλίας Κασιδιάρης τότε θα έχουμε ζωντανή επανάληψη της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς «Οι τρεις χάριτες»

Με απλά λόγια. Οσο βυθίζεται η χώρα τόσο πολιτικά βασιλεύει η εικονική πραγματικότητα. Ο Αρτος τελειώνει. Τα θεάματα βασιλεύουν. Και που σαι. Εσένα το λέω που πρόκειται να το ρίξεις σε κάποιον από τους δύο. Είτε Αρης είτε Ιωσήφ ένα και το αυτό. Η σωτηρία της Αθήνας απαιτεί ριζική αλλαγή και εφαρμογή πραγματικής πολιτικής. Ουδείς εξ αυτών δεν θα εξανθρωπίσει την γειτονιά σου Ουδείς εξ αυτών δεν θα ενδιαφερθεί για τις στοιχειώδεις ανάγκες σου. Πασαρέλα είναι. Ζεν πρεμιέρ φαρσοκωμωδίας και με σύνθημα από την δεκαετία του εξήντα, Πως λέγανε τότε «ψιτ κορίτσια ο Μπάρκουλης» έτσι και τώρα. Ψιτ κορόιδα ο Γαβριήλ και ο Αρης! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK