Προπαγανδιστική σύγχυση
Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

Προπαγανδιστική σύγχυση

Είναι σε ελαφρά σύγχυση η κυβερνητική προπαγάνδα: από τη μία προβάλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα που έχει θα οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή. Από την άλλη υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πρόγραμμα. Μα ή διαθέτει πρόγραμμα το οποίο όταν εφαρμόσει θα καταστρέψει την χώρα ή δεν διαθέτει. Φυσικά η προπαγάνδα δεν πτοείται και εν τέλει απαντά ότι είτε με πρόγραμμα είτε χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την χώρα. Αυτό θέλει να περάσει στον μέσο ψηφοφόρο τον οποίο θεωρεί ανόητο και χειραγωγούμενο. 

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μας βγάλει από την ΕΕ, για πρόεδρος της Κομισιόν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας αντιλέγουν κάποιοι. Η προπαγάνδα συνεχίζει απτόητη: μπορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ευρωπαικός για να μαζέψει ψήφους αλλά με την πρότασή του για την διαχείριση του χρέους θα κάνει τους ευρωπαίους να μας βγάλουν από την ΕΕ. Μα έχει πρόταση η ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος; Τέλος πάντων με αυτά που λέει για κούρεμα.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί να βιαστεί η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι με την πρόταση του Τσίπρα για το χρέος οι Γερμανοί θα μας βγάλουν από την ΕΕ και δεν αφήνει τους Γερμανούς να το πούνε. Δυσυχώς οι Γερμανοί μόνο φειδωλοί δεν είναι όταν θέλουν κάτι. Από την Bild μέχρι τον επικεφαλής της Eurostat ή τον υπάλληλό τους Ντάισενμπλουμ επιστρατεύουν. Άσε που ο ομοιδεάτης του κ. Βενιζέλου αντιπόεδρος της κυβέρνησης της Μέρκελ λέει ότι είμαστε για τον τρίτο κόσμο, σιγά μήπως δεν βρίσκαν τρόπο να επαναφέρουν την απειλή. Διαπραγματευτικά έχει κάθε λόγο η κυβέρνηση να αφήνει την “ακραία” πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κούρεμα να προχωρεί παράλληλα με την δική της συζήτηση για να αποσπάσει ότι περισσότερο μπορεί για την χώρα.

Είναι εμφανές ότι υποπίπτει σε διαπραγματετικό φάουλ προκειμένου να χτυτήσει τον κομματικό της αντίπαλο. Τότε όμως η κυβέρνηση τί κάνει; ενδιαφέρεται για την σωτηρία της χώρας χρησιμοοιώντας ότι μέσο διαθέτει ακόμη και τον φόβο της αντιπολίτευσης ή απεμπολεί διαπραγματευτικές δυνατότητες προκειμένου να κατεβάσει καμιά μονάδα την Κουμουνδούρου στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση αντί να επικεντρώνει στην προβολή του έργου της και να προσπαθήσει να κερδίσει την κοινωνία με την πολιτική της αναλώνει το σύνολο των δυνάμεών της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 

Φυσικά η προπαγάνδα θα μας κατηγορήσει για Συριζαίους. Μονίμως το κάνει σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί της. Ακόμη και τους Αριστερούς που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ “οπορτουνιστές”, όταν κάνουν κριτική στην κυβένρηση “συριζαίους” του λέει. 

Κλείσιμο

Ωστόσο το σημαντικό είναι ότι η συζήτηση όπως και η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται σε αυτό το φτηνό επίπεδο, αυτού του είδους η πόλωση δεν ωφελεί την χώρα και δεν περιποιεί τιμή ούτε καν στους ενοίκους του Μαξίμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK