Τρομοκρατήστε τρομολάγνους και τρομοκράτες!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τρομοκρατήστε τρομολάγνους και τρομοκράτες!

Οπως συμβαίνει συνήθως σ’ αυτό το άνυδρο και ξεχαρβαλωμένο πολιτικό οικόπεδο με την ονομασία Hellas: άλλοτε να κλαις και τις περισσότερες φορές να Gelas. Οπως συμβαίνει από «αρχαιοτάτων» χρόνων, όπου σχεδόν οι πάντες -από αναλυτές και μεγαλοδημοσιογράφους μέχρι τον τελευταίο κλητήρα του πολιτικού προσωπικού- «δολοφονούν» την ουσία και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Οπως δηλαδή με την ίδια ευκολία το μείζον μεταλλάσσεται σε κοροϊδία και το ασήμαντο σε εθνικοπατριωτική μυθολογία, έτσι και τώρα με την τρομοκρατία. Με αφορμή το προγούλι, το βαμμένο περουκίνι και τη βλεφαρόπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ενα! Ουδεμία σχέση οι πάσης φύσεως τρομοκράτες με τους αντάρτες και τους επαναστάτες. Οποιος συγχέει αυτές τις δύο κατηγορίες είτε είναι προβοκάτορας του συστήματος (και κάθε συστήματος) είτε ανιστόρητος και βλάκας με περικεφαλαία. Ο Αρης με τα φυσεκλίκια. Ο Τσε με το περίστροφο. Ο Καραϊσκάκης με τα λιανοντούφεκα. Οι τρομοκράτες με την κουκούλα. Οι επαναστάτες στα ίσα. Οι τρομοκράτες στα μουλωχτά, παρέα με το θράσος και τη δειλία. Οι αντάρτες με τις μάζες. Οι τρομοκράτες με τη φράξια τους. Οι επαναστάτες με τις ανάγκες της κάθε εποχής. Οι τρομοκράτες με τον πολιτικό αυτισμό τους.

Δύο! Η τρομοκρατία είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού κινήματος που πιστεύει στην αλλαγή και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Και είναι χειρότερος εχθρός επειδή κάθε σύστημα και κάθε καθεστώς αξιοποιεί την οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια για λογαριασμό του και ταυτόχρονα την αποδίδει στον αριστερό αντίπαλό του. Με απλά λόγια, τα παπαγαλάκια του συστήματος εντέχνως επιχειρούν (και το καταφέρνουν) να ταυτίζουν τους τρομοκράτες με τους αριστερούς ριζοσπάστες. Απόδειξη; Με τις δηλώσεις τους ο Μανώλης Γλέζος ταυτίστηκε -από τους γαλάζιους- με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ντροπή μεγατόνων!

Τρία! Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο ότι σε πλείστες περιπτώσεις και  σε διαφορετικές περιόδους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν παρεισφρήσει σε ομάδες τρομοκρατών. Οπως λόγου χάριν στην περίπτωση των ιταλικών «Ερυθρών Ταξιαρχιών». Οπως με τη δολοφονία του Αλντο Μόρο, πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο οποίος συναινούσε στον σχηματισμό κυβέρνησης με τους κομμουνιστές του «ιστορικού συμβιβασμού». Οπως με τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, του αρχιτέκτονα σχηματισμού κυβέρνησης Ν.Δ. με ΚΚΕ. Οπως στην περίπτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που αρχικά η CIA επένδυσε στην αντικομμουνιστική στρατηγική του εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου οι Ταλιμπάν να εκδιώξουν τα σοβιετικά τεθωρακισμένα από το Αφγανιστάν. Δικό τους παιδί -εκ της σαρκός τους- ο Οσάμα. Τον προπόνησαν. Τον χρηματοδότησαν. Τον λάτρεψαν. Και στο τέλος, αφού το «παιδί» στράφηκε εναντίον τους, τον πολέμησαν και ταυτόχρονα τρομολαγνικά τον αξιοποίησαν.

Κλείσιμο
Τέσσερα! Είναι επίσης ιστορικά τεκμηριωμένο ότι με κάθε ενέργεια, με κάθε βόμβα και με κάθε σφαίρα της τρομοκρατίας, το σύστημα ενισχύεται ιδεολογικά, θωρακίζεται με αντιλαϊκούς νόμους και οπλίζεται με μέτρα που παραβιάζουν τα τελευταία ίχνη ατομικών ελευθεριών. Αμ πώς νομίζετε ότι προέκυψαν και νομιμοποιήθηκαν οι κάμερες και οι δορυφόροι που παρακολουθούν και καταγράφουν επί 24ώρου βάσεως και την παραμικρή κίνηση κάθε πολίτη; Φυσικά εξαιτίας των πέτσινων φιλολαϊκών ενεργειών όλων των τρομοκρατών. Από τον «ιερό πόλεμο» του Μπιν Λάντεν μέχρι τις τυφλές σφαίρες του Ξηρού και του Κουφοντίνα. Γιατί το γνωρίζουν όλοι, ακόμα και τα μικρά των βρεφονηπιακών σταθμών, ότι ποτέ και πουθενά οι σφαίρες των τρομοκρατών δεν έβγαλαν στους δρόμους τα πλήθη των δυστυχισμένων και σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Αντιθέτως. Κάθε τέτοια άνανδρη και δολοφονική σφαίρα κλείνει τις πόρτες, προκαλεί μαζική φοβία και προκαλεί λαϊκή παραλυσία.

Πέντε! Με απλά λόγια, είτε συμβαίνει οργανωμένα και προσχεδιασμένα είτε συγκυριακά και τυχαία, ένα είναι το γεγονός. Οι πάσης φύσεως τρομοκρατικές ομάδες λειτουργούν ως μπαμπούλες του συστήματος. Τουτέστιν συγκοινωνούντα δοχεία. Τα ετερόκλητα έλκονται. Το ένα χέρι πλένει το άλλο και τα δυο μαζί το ίδιο πρόσωπο. Τελευταίο παράδειγμα η «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού. Ετσι η πολιτική ατζέντα μετατοπίστηκε. Ετσι το σύστημα συσπειρώθηκε. Ετσι η τρομολαγνεία φούντωσε. Ετσι οι λεβέντες της συγκυβέρνησης τρίβουν τα χέρια τους και ανοίγουν σαμπάνιες. Κι έτσι στη συνείδηση του κάθε αφελούς πολίτη «πας μη γαλαζοπράσινος είναι τρομοκράτης και βάρβαρος». Κοντολογίς, ο Χριστόδουλος Ξηρός πανάξιος του συστήματος οπαδός!

Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου -πρωταθλητής στη δημαγωγία- «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», έτσι κι εγώ. Προσθέτοντας «τρομοκρατήστε και τους κυβερνητικούς τρομολάγνους». Σας βαρεθήκαμε. Αϊ σιχτίρ από δω!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ