Φορολογικό πογκρόμ
Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

Φορολογικό πογκρόμ

Ο Γιώργος Μ. είναι γιατρός. Πριν από λίγες ημέρες ενώ πήγαινε στο ιατρείο του με το αυτοκίνητο, του έκανε σήμα ενα περιπολικό που τον ακολουθούσε να σταματήσει.

Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε να μάθει γιατί τον σταματούσαν αφού δεν είχε κάνει καμία οδική παράβαση. Ο αστυνομικός που είχε ήδη βρει από την πινακίδα τα στοιχεία του, του είπε “κ. Μ. δεν σας σταματήσαμε γι αυτό, θέλουμε να ελέγξουμε μέσω του TAXIS αν έχετε οφειλές στην εφορία”. Ο άνθρωπος, 52 ετών με δύο παιδιά στο πανεπιστήμιο, επαγγελματίας 25 χρόνια, έμεινε άναυδος, αλλά δεν είχε εκκρεμότητες και το περιπολικό αποχώρησε. Λίγες ημέρες μετά έλεγε το περιστατικό σε ομήγυρη και αναρωτιόταν: “μα είναι δυνατόν να μας σταματάνε στον δρόμο για να ελέγξουν προληπτικά αν έχουμε πληρώσει τους φόρους; τί άλλο θα μας κάνουν πια;”.

Στην ίδια παρέα άλλος έλεγε ότι η εφορία του ζητά να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για μηχανή 250 cc που είχε αγοράσει μεταχειρισμένη πριν από 25 χρόνια, αργότερα την εγκατέλειψε και για 20 χρόνια την είχε ξεχάσει. Είναι συχνό πολίτες να ταλαιπωρούνται στις εφορίες για οχήματα που έχουν εγκαταλείψει και τα έχει πάρει ο Δήμος και άλλοι να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με κλήσεις παρκαρίσματος δεκαετίας και βάλε που ούτε καν ήξεραν ότι χρωστούν ή τέλος πάντων δεν είχαν πιστοποιηθεί ως χρέος όταν έπρεπε. Δεν έχουν ευθύνη οι αρχές που δεν έκαναν την δουλειά τους όταν έπρεπε; μόνο ο πολίτης θα επιβαρύνεται;

Χθες το βράδυ στον ΣΚΑΙ χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας έλεγε ότι ξεπεράσαμε τους στόχους μας στα έσοδα. Οι δαιμόνιοι υπάλληλοί του κάνουν βαθιές βουτιές στο παρελθόν των πολιτών και αναζητούν οτιδήποτε θα μπορούσαν να τους επιβάλλουν αναδρομικά με τόκους προσαυξήσεις κλπ. Δεσμεύουν μισθούς, κάνουν κατασχέσεις κινητών και ακινήτων για μικρά ή μεγάλα ποσά. Από κοντά και οι τράπεζες ξεσπιτώνουν οικογένειες ή κλείνουν επιχειρήσεις για αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων. Οι δε δικαστές έχουν αποχαλινωθεί και βγάζουν κατά κόρο αποφάσεις εναντίον των πολιτών.

Κλείσιμο
Σύμπτωμα της μνημονιακής πολιτικής και του αυταρχισμού που συνοδεύει την εφαρμογή της η οικονομική τρομοκρατία και το φορολογικό πογκρόμ κατά των πολιτών.  Αποφέρει όπως έλεγε ο κ. Στουρνάρας αλλά δεν είναι και για να υπερηφανεύεται μία κυβέρνηση γι αυτό γιατί αν μη τι άλλο πόρω απέχει από ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το οποίο ειρρήσθω εν παρόδω θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2013.

ΥΓ. Αλήθεια οι Δήμοι όταν σηκώνουν αυτοκίνητα και τα αποσύρρουν τί κάνουν τις πινακίδες; Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πχ επί δημαρχίας του κ. Διονύση Χατζηδάκη το έχει κάνει επάγγελμα να αποσύρρει αυτοκίνητα συνήθως σε καλή κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ