Ισοδύναμος (αλλά μάταιος) λαϊκισμός
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Ισοδύναμος (αλλά μάταιος) λαϊκισμός

Μας έχουν τρελάνει στην κυβέρνηση και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ με την απύθμενη δόση ενός βλακώδους και μάταιου λαϊκισμού που φυσικά δεν τους βοηθά σε τίποτα εν όψει των εκλογών του Μαΐου (διπλών ή τριπλών).

Αναφέρομαι στην απίστευτη υπόθεση «ισοδύναμα μέτρα», δηλαδή στο πώς αντικαθίσταται ένα μέτρο από ένα άλλο με ισοδύναμη οικονομική ισχύ.
Είναι αυτή η λογική που κατέστρεψε την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Αποφάσιζαν με βάση τα μνημόνια οι τροϊκανοί ότι πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα και να μειωθούν οι δαπάνες με μια σειρά από μέτρα. Ερχονταν λοιπόν μετά οι δικοί μας και προκειμένου να μη διώξουν από το Δημόσιο κόσμο ή να μην κλείσουν άχρηστες ΔΕΚΟ έβαζαν τα ισοδύναμα σε φόρους. Μας τάραξαν στους «ισοδύναμους φόρους» κι έτσι έπεσε η αγοραστική αξία και μετά η κατανάλωση, από εκεί άρχισαν να μην τα βγάζουν πέρα οι επιχειρήσεις και να απολύουν και στο τέλος κατέληξε με μια λέξη (ύφεση) να δημιουργηθεί το σπιράλ του θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Από τη λογική του βολικού πολιτικά ισοδύναμου μέτρου βουλιάξαμε τελικά. Από την ευκολία του πολιτικού συστήματος να επιβάλει ισοδύναμα μέτρα εκεί που ήταν λιγότερη η αντίσταση, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα. Και φυσικά δεν ήταν όλοι πελάτες τους, όπως στο Δημόσιο. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει αν αναλάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Τελευταίο παράδειγμα, το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Αλήθεια, πού στον κόσμο γίνεται αυτό, να «ροβολάει» όποιος να ’ναι, από... τον Λάτση μέχρι έναν ζητιάνο σε δημόσιο νοσοκομείο και να μην πληρώνει... ισοδύναμα ούτε ένα ευρώ για την παροχή υπηρεσιών; Να δεχτούμε εξαιρέσεις με ανθρώπινη διάσταση στο μέτρο, ναι, να δεχτούμε μικρότερο ποσό αναλόγως το περιστατικό και το Ταμείο, ναι. Αλλά το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ όταν έχει ξεπατώσει τη σύνταξη και του τελευταίου απολύτως ανυπεράσπιστου οικονομικά συνταξιούχου δεν το δέχομαι.

Ετσι, κάποια μέρα -με τη λογική αυτή του ισοδύναμου- ξεκίνησε η υπόθεση του χαρατσιού στα ακίνητα και καταλήξαμε στο απόλυτο έκτρωμα του πρόσφατου νόμου. Ακόμα όμως και όταν θα μπορούσαν να βάλουν τα σωστά ισοδύναμα, δεν το έκαναν ποτέ. Ναι, καταλαβαίνω ότι τα τσιγάρα σε πολλές χώρες του κόσμου, επειδή είναι βλαβερή συνήθεια, χρησιμοποιούνται -χωρίς πολιτικές ενοχές- για να γεμίσουν κρατικά ταμεία. Ας βάλουν λοιπόν φόρο 60 σεντς παραπάνω στα τσιγάρα, να πάρουν τα ισοδύναμα στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης ή αλλού αντί να ξεπαγιάζει ο κόσμος και να μολύνεται το περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ