Όχι και αρχάγγελος της κάθαρσης η κυβέρνηση!
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Όχι και αρχάγγελος της κάθαρσης η κυβέρνηση!

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όσα γίνονται εδώ και κάποιες εβδομάδες με αποκαλύψεις και πρωτόγνωρες δικαστικές εξελίξεις γύρω από διάφορα σκάνδαλα: Οι μίζες στα εξοπλιστικά, η υπόθεση Τομπούλογλου, η άλλη υπόθεση με τον Λιάπη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ένα σωρό άλλα.

Ένας ολόκληρος κόσμος (ο κόσμος, που αντιπροσώπευε ο πάλαι ποτέ δικομματισμός) καταρρέει. Η κλεπτοκρατία έχει τώρα και συγκεκριμένα ονόματα. Και πλέον μαζί της ασχολείται κανονικά η δικαιοσύνη, δεν είναι απλά μία θεωρητική, πολιτική συζήτηση.

Δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η βροχή αποκαλύψεων. Το σύστημα καταρρέει και είναι φυσικό να σκάνε οι υποθέσεις η μία μετά την άλλη. Ο καθένας τρέχει να σωθεί, στόματα ανοίγουν, οι δικαστές την έχουν πάρει επιτέλους στα σοβαρά την ανάγκη για μία κάποια έστω κάθαρση. Και φυσικά θα δούμε και πολλά ακόμα.

Μου προκαλεί όμως εντύπωση, που αρχάγγελος της κάθαρσης εμφανίζεται ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση, με ρίζες στο αυτό το σύστημα της διαφθοράς. Εκπλήσσομαι που κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν όλα αυτά τα αποκαλυπτικά ως επιλογή της κυβέρνησης και ως «έργο του Σαμαρά». Λες και η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι συνέχεια, δεν είναι γέννημα θρέμμα του παλιού δικομματικού συστήματος, που εκκόλαψε όλα αυτά τα φαινόμενα της φαυλότητας και της διαφθοράς. Λες κι αν κάνει, για παράδειγμα, μία «βόλτα» ένας εισαγγελέας σε υποθέσεις διορισμών, ας πούμε στο μουσείο της Ακρόπολης, δεν θα καταλάβει ότι και οι τωρινοί ηγήτορες είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά.

Κλείσιμο
Επιπλέον, εκπλήσσομαι που Σαμαράς πιστεύει ότι ξαφνικά θα ξεχάσουν όλοι τα οικονομικά προβλήματα, την ανεργία, τα αδιέξοδα και την κοινωνική καταστροφή και θα ικανοποιηθούν, από το θέαμα, που τους προσφέρει, με τις συλλήψεις και τα κυνηγητά κατά διαφόρων. Θα ξεχάσουν επίσης ότι τη Χρυσή Αυγή ο ίδιος με την πολιτική που ακολούθησε ως πρωθυπουργός επί ένα χρόνο τη γιγάντωσε και θα τον επικροτήσουν γιατί φυλακίζει τώρα τους βουλευτές της και τη διαλύει, ως παράνομη και εγκληματική οργάνωση που είναι.

Κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο κόσμος θα γοητευτεί από την «επιχείρηση κάθαρση» και τα εύκολα θύματα, που ρίχνει στην αρένα ο Σαμαράς και θα αδιαφορήσει, που ο Στουρνάρας αρνείται να κάνει και την παραμικρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αποδεχόμενος ό,τι του πει ο Σόιμπλε.

Καλή είναι η κάθαρση, αρκεί φυσικά να μην περιοριστεί σε λίγα και μικρά ψάρια. Αλλά δεν πρόκειται να σκεπάσει τον κοινωνικό όλεθρο, που έχει σπείρει η μνημονιακή πολιτική, που επέλεξε να ακολουθήσει και η σημερινή κυβέρνηση. Ας μην έχουν αυταπάτες, ιδίως οι σύμβουλοι του Σαμαρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός… 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ