Βγαίνουμε από την κρίση; Μα πώς μας διέφυγε;
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Βγαίνουμε από την κρίση; Μα πώς μας διέφυγε;

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα γυρίζει και βγαίνει από την κρίση, εξέφρασε   χθες  ο κ. Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο στην επίσημη πρώτη της ανάληψης της προεδρίας  της ΕΕ από τη χώρα μας.

Ο δε κ. Μπαρόζο απλώς εκτίμησε ότι το 2014 βγαίνουμε  από την ύφεση. Όπως γίνεται σαφές οι δυο προσεγγίσεις απέχουν παρασάγγας. Κι αυτό γιατί άλλο είναι να βγεις από την ύφεση κι άλλο από την κρίση η οποία έχει διαβρώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία.
 
Ο κ. Μπαρόζο ίσως να είναι πιο ρεαλιστής  αφού μετά  την άποψη περί  εξόδου από την ύφεση έσπευσε να προσθέσει ότι  τίποτα δεν τελείωσε και πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν  μέσα στην τρέχουσα χρονιά και πως θα είναι κρίμα  να σταματήσει τώρα η... προσπάθεια και να χαθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τις θυσίες του λαού.
 
Το μήνυμα του σαφώς και είχε  αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Ελληνικό λαό μη τυχόν με τις επιλογές του μέσα στη χρονιά αναποδογυρίσει την καρδάρα.
 
Κλείσιμο
Παρά τον γιορταστικό κλίμα  στο οποίο επιτρέπονται και κάποιες υπερβολές αλλά και φιλοφρονήσεις,  εμείς επιμένουμε να μην βλέπουμε ακόμα με τόση  αισιοδοξία τη χρονιά που μπήκε, είτε με προεδρία είτε χωρίς αυτήν.
 
Οι δυσκολίες της κοινωνίας μεγεθύνονται μέρα με τη μέρα και τα παχιά λόγια και οι παραινέσεις δεν αρκούν. Καλές οι προτεραιότητες για εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής προοπτικής και οι άλλοι στόχοι της Ελληνικής προεδρίας πλην όμως ο ελληνικός λαός τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να τις συμμεριστεί γιατί  έχει άλλη προτεραιότητα. Την επιβίωση από τη λαίλαπα που έχει προκύψει από την σκληρή προσαρμογή που σχεδίασαν οι δανειστές. Κι είναι οξύμωρο και στα όρια της προσβολής, αυτοί που κατάντησαν  έτσι όπως κατάντησαν ένα μεγάλο μέρος του λαού να έρχονται  και να ... μας συγχαίρουν για την υπομονή και την ωριμότητα μας!

Όχι βέβαια  πως έκαναν καλά και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης που απείχαν επιδεικτικά από τις εκδηλώσεις επί ευκαιρία της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Η χώρα πήρε την προεδρία και όχι ο Σαμαράς.

Ο Μπαρόζο, ο Ρομπάι και οι 28 επίτροποι εκπροσωπούν τα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ευρώπης  και στην περίπτωση που πιστεύεις στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας δεν μπορείς να τους σνομπάρεις και να τους απαξιώνεις  γιατί με όλους αυτούς ενδ΄.ενέχεται  αύριο να υποχρεωθείς να καθίσεις και να διαπραγματευτείς.

Εκτός και δεν πιστεύεις στην ΕΕ όπως ξεκάθαρα τονίζει  με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία  το ΚΚΕ οπότε καλά κάνει και δεν μετέχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που λέει ότι η απόφαση του αυτή ήταν πολιτική, νομίζω   ότι κερδισμένος θα έβγαινε στην κοινή γνώμη αν παρευρισκόταν και συναντούσε την ευρωπαϊκή ηγεσία στην Αθήνα και έσπαγε τον πάγο  και την καχυποψία που υπάρχει στις Βρυξέλλες.
Όλοι θυμόμαστε άλλωστε την ψυχρή υποδοχή που είχε  ο κ. Τσίπρας μόλις πριν ένα μήνα  από τον Ολι Ρεν.

Φαίνεται όμως  ότι τα αριστερά σύνδρομα υπερίσχυσαν και  εμπόδισαν την ευρωπαϊκή κατεύθυνση που διατείνεται ο κ. Τσίπρας ότι έχει το κόμμα του ή μέρος αυτού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ