Έστω ένα βότσαλο στη λίμνη κύριε υφυπουργέ
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Έστω ένα βότσαλο στη λίμνη κύριε υφυπουργέ


Καλή χρονιά σε όλους, με ό,τι καλύτερο για τον καθένα  και βασικά γερά νεύρα.

Το 2014  θα είναι ένα έτος πολύ  δύσκολο για τον αθλητισμό. Ακόμη πιο δύσκολο από ό,τι το περσινό  αφού οι επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες μειώνονται κι άλλο.  «Μαντήλι να κλάψουν» δεν θα έχουν οι περισσότερες.

Να αναφερθώ στα γνωστά παράπονα που κάνουν οι διοικήσεις    για την έλλειψη χρημάτων και προοπτικής θα ήταν κουραστικό και χωρίς  νόημα όταν ο κόσμος αγωνίζεται για να έχει τα απαραίτητα αγαθά. Το έχω ξαναγράψει  ότι αν δεν μπορούν, τότε γιατί παραμένουν, κάποιοι από αυτούς για χρόνια και δεν δίνουν την  καρέκλα σε νεότερους που έχουν φρέσκιες ιδέες και μεγαλύτερη όρεξη και αντοχή μήπως και βρουν μία αξιόπιστη λύση.  

Μήπως περνάει από το μυαλό σας καμία απάντηση; Από αυταπάρνηση;  Από  ιδεολογία και βαθιά αγάπη  για τον αθλητισμό; Κάτι άλλο;  Όλες οι απαντήσεις δεκτές.   Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και αυτοί κοντεύουν να βουλιάξουν το πλοίο και να πνιγούν μαζί με το πλήρωμα.

Την ώρα που «κλαίγονται» σχεδόν κανείς δεν κατεβάζει μία  ιδέα της προκοπής, κάτι διαφορετικό, μήπως και ξαναυπάρξει ελπίδα. Συζητώντας με ανθρώπους του αθλητισμού ήρθε η κουβέντα στους πρωταθλητές που βρίσκονται στο Δημόσιο όπου μπήκαν λόγω των επιτυχιών τους.  
Κλείσιμο

Οι περισσότεροι από αυτούς «χάνονται» σε διάφορες υπηρεσίες όπου, πλέον,  προσέρχονται καθημερινά  για να εργάζονται στο πρωτόκολλο σπαταλώντας ώρες άσκοπα. Άνθρωποι που έχουν ζήσει τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό στο πετσί τους. Με μεγάλες επιτυχίες, παραστάσεις και αγάπη για αυτό που έκαναν. Και αντί να τους αξιοποιήσει το κράτος  στην ουσία τους τιμωρεί.

Κάθε Ομοσπονδία και ειδικά αυτές που έχουν παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες στις τάξεις τους θα μπορούσαν, με απόσπαση, να βάλουν στον μηχανισμό τους, τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωτικό επίπεδο και να πάρουν το καλύτερο, χωρίς να τους πληρώνουν από το ταμείο τους αφού  πληρώνονται από το κράτος. Δεν είναι δυνατόν να μην «κολλάνε» με κανέναν από αυτούς.

Κάποιους μπορεί για διάφορους λόγους να μην τους θέλουν, πες  γιατί δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Δεν μπορεί αυτό όμως να ισχύει για όλους.

Ένα σπουδαίο κεφάλαιο του ελληνικού αθλητισμού παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ίσως λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων, ίσως γιατί η έλευσή τους θα ξεβολέψει τους «ημετέρους», ίσως, ίσως ίσως… Άραγε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός ακούει; Ή δεν μπορεί να τα βάλει με τους μηχανισμούς αυτούς και αρκείται σε ευχολόγια; Ρίξτε ένα βότσαλο στη λίμνη κύριε υφυπουργέ. Έστω ΕΝΑ…       
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ