Το τελευταίο χαρτί
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Το τελευταίο χαρτί

Το σενάριο κυκλοφορεί με έμφαση το τελευταίο διάστημα σε τράπεζες, και funds:

Οι Γερμανοί θα κάνουν ένα δώρο στη Κυβέρνηση και η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει Μάρτιο-Απρίλιο. Το σενάριο  φαίνεται να αποκτά υπόσταση,  καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξη του την Κυριακή είπε ότι εκτιμά πως η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει προ των ευροεκλογών αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα, με την Ελλάδα να επιδιώκει «μια σημαντική μείωση των επιτοκίων και μια σημαντική μετατόπιση  προς το μέλλον των χρεολυσίων».

Αν πράγματι η διαπραγμάτευση ξεκινήσει νωρίτερα θα είναι μια καθοριστική βοήθεια προς  την κυβέρνηση. Θα της έχει δοθεί  ένα ουσιαστικό επικοινωνιακό όπλο -πιθανόν το μοναδικό- για  να απευθυνθεί με σοβαρότητα στη λογική των ψηφοφόρων, ώστε να συγκρατηθούν και να μην την μαυρίσουν στις ευρωεκλογές  όλοι αυτοί οι πολίτες που έχουν απηυδήσει από την φορολογική λαίλαπα.   

Μπορεί μια  τόσο σημαντική εξέλιξη -η οποία όμως προς το παρόν  θα έχει μόνον επικοινωνιακό αντίκτυπο- να αναστρέψει την οργή των πολιτών; Πολύ περισσότερο όταν η καθημερινότητα  της χώρας κινείται  μεταξύ των νεφών της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις και των πολιτών που ταλαιπωρούνται στις εφορίες για  να επιστρέψουν πινακίδες και να πληρώσουν τέλη ΙΧ;    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ