Ράικου-Παπανδρέου: Να πώς θα γυρίσουν τα λεφτά πίσω
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Ράικου-Παπανδρέου: Να πώς θα γυρίσουν τα λεφτά πίσω

Λίγες ώρες πριν μια εκ των εισαγγελέων που απαρτίζει την ομάδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς η επικουρη εισαγγελέας κ. Ποπη Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά ασφαλισμένων τραπεζικών υπαλλήλων και 9 υπαλλήλων του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ) που καταχράζονταν χρήματα του δημοσίου.

Το ζήτημα δεν είναι  η άσκηση ποινικής δίωξης  αλλά το γεγονός ότι η έρευνα αφορούσε ένα μόνο τρίμηνο του 2012, γιατί τα αρχεία του ταμείου που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη κάηκαν.

Μάλιστα η πυροσβεστική θεώρησε ότι ήταν εμπρησμός καθώς κάηκε... μόνο ο τρίτος όροφος όπου βρίσκονται τα αρχεία και κανένας άλλος. Ως εκ τούτου η έρευνα αρκέστηκε σε στοιχεία ενός τριμήνου που τελικά διασώθηκαν. Επίσης προ ημερών ασκήθηκε και ποινική δίωξη εναντίον του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Ήδη από την ημέρα που ιδρύθηκε η Εισαγγελία Διαφθοράς η επικεφαλής της κ. Ράικου και η ομάδα της (Π.Παπανδρέου, Α.Ελευθεριανος) έχουν κάνει κατά κοινή ομολογία πολύ καλή δουλειά. Όμως υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Το team της κ. Ραικου , όπως  λέγεται στους δικαστικούς διαδρόμους, είναι ολιγομελές.  

Κλείσιμο
Η ίδια , όπως λένε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει από τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου την ενίσχυση της Εισαγγελίας με άλλα 5-7 άτομα τα οποία να έχουν γνώσεις εξειδικευμένες γνώσεις (οικονομικά, τραπεζικά κλπ) . Προσοχή όμως . Δεν ζητάει νέες προσλήψεις άλλα το νέο προσωπικό να μεταφερθεί από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα Ελλάδος κλπ).

Τούτο ζητείται προκειμένου να μην χάσουν οι άνθρωποι τα επιδόματα που λαμβάνουν .  Το ζήτημα είναι όμως γιατί αργούν αυτοί οι διορισμοί. Τι το πιο απλό να δώσει ένας υπουργός την εντολή σε 5 υπαλλήλους να πάνε από την μια υπηρεσία στην άλλη.  Προφανώς δεν είναι δύσκολο.

Επί της ουσίας το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να ενισχύσει  με επιστημονικό προσωπικό άμεσα την Εισαγγελία Διαφθοράς όπως και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας τον ΣΔΟΕ.

Μόνο έτσι θα γίνει η ταχύτατα η δουλεία που πρέπει και θα επιστρέψουν πολλά εκατομμύρια ευρω πίσω στο δημόσιο…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ