Λαλακίες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Λαλακίες

Η λαλακία πάει σύννεφο σ αυτή την δύσμοιρη και τρισκατάρατη περιοχή της Υδρογείου. Θεέ μου τι λέει το στόμα τους. Θεούλη μου πόσους τόνους άχυρα αλέθει το νιονιό τους

Λένε. Και μάλιστα κορδωμένοι σαν γύφτικα σκεπάρνια. Λένε λοιπόν ότι το τίμημα αγοράς των τριών πεντάστερων ξενοδοχείων του «Αστέρα» Βουλιαγμένης είναι φτηνό και κοψοχρονιάτικο. Λαλακία μεγίστου μεγέθους. Αφού η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Αφού η κυβέρνηση βουρλίζεται να πουλήσει όσο όσο. Αφού έχουμε εκποιήσει τα πάντα. Ακόμα και τα οπίσθιά μας. Sorry δηλαδή. Αφού παραγωγή μηδενική. Αφού η ανόρθωση δεν είναι ορατή. Αφού άκρα του τάφου σιωπή. Αφού όλα αυτά και πολλά άλλα μαζί, ε τότε τα τετρακόσια εκατομμύρια είναι πολλά. Να τους πούμε και Thank you boss!

Λένε. Και μάλιστα με το ύφος τεντωμένης, πατριωτικής γραβάτας. Λένε λοιπόν ότι είναι ντροπή να παραδίδεται σε Αραβες και Τούρκους το καμάρι της Αττικής. Το φιλέτο γαλάζιας θάλασσας, χρυσαφένιας παραλίας και ευλογημένης γης. Κι αυτό λαλακία μεγίστου επιπέδου. Αφού παγκοσμιοποίηση. Αφού και ο τελευταίος, ο πιο ρακένδυτος έλληνας καταναλωτής, κερδίζει αγοράζοντας φτηνά κινέζικα προιόντα. Κατασκευασμένα από τον ιδρώτα εργατών που στιβάζονται σε κάτεργα εργασίας. Αφού το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Αφού αχόρταγος καπιταλισμός. Αφού τα σύνορα κατέρρευσαν. Δηλαδή ρε μπαγάσα σάμπως το πιο Luxury πολυκατάστημα του Λονδίνου, το Harrods εννοώ, είναι ιδιοκτησίας βρετανών η αράβων και ποιος ξέρει πόσων άλλων ξένων επενδυτών; Α να μου χαθείς απ εδώ!

Λένε. Και μάλιστα με την κομπορρημοσύνη παλτού εθνικής ευαισθησίας. Λένε λοιπόν ότι η Ελλάδα ξεπουλιέται και ότι τα ασημικά μας θα τα αρπάξουν οι ξένοι καρχαρίες. Ελα! Αυτό κι αν είναι αθεράπευτη λαλακία πρώτου βαθμού. Ας φροντίζαμε να μην τους ψηφίζαμε. Ας φροντίζαμε να τους είχαμε εκδιώξει από παντού. Ας φροντίζαμε να μην φορτώναμε στο Δημόσιο τα παιδιά μας, τα ανίψια μας και τα εγγόνια μας. Ας φροντίζαμε να είχαμε απαλλαγεί από το γνωστό «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας». Δηλαδή αν τον «Αστέρα» τον αγόραζαν έλληνες επενδυτές θα ήταν καλύτερα; Τρίχες κατσαρές. Μα εδώ δύο στις τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις είναι κρατικοδίαιτες και χρεοκοπημένες!

Κλείσιμο
Για να μην πολυλογώ. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες» ήταν και είναι εντελώς πέτσινο και ολότελα ψηφοθηρικό. Από το τέλος του Εμφυλίου και από την βοήθεια Μάρσαλ «η Ελλάδα ανήκει στους ιμπεριαλιστές». Good night and good luck! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ