Στ’ άρματα, στ' άρματα, νοικοκυραίοι για κλάματα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Στ’ άρματα, στ' άρματα, νοικοκυραίοι για κλάματα

Φόρους σοβιετικού τύπου εφαρμόζει ο Γιάννης Στουρνάρας; Ε, λοιπόν, αντάρτικο επαναστατικό εμείς, τα γαλάζια λεβεντόπαιδα της ελληνικής Βουλής! Η φαρσοκωμωδία δεν έχει τελειωμό σ’ αυτόν τον ρακένδυτο τόπο, τον επιθεωρησιακό!

Ποιο το πρόβλημα το ταμειακό; Δύο πραγματάκια: το πρώτο, η περιορισμένη, σχεδόν ανύπαρκτη, παραγωγή. Το δεύτερο, η εκτεταμένη, απροσμέτρητη, ασύλληπτη, συστηματική φοροδιαφυγή!
Παράδειγμα που προέρχεται από τις φορολογικές δηλώσεις του ενός εκατομμυρίου μικρομεσαίων νοικοκυραίων, του εκλεκτού εκλογικού δυναμικού τόσο των γαλάζιων όσο και των πράσινων εταίρων: περίπου και κατά μέσο όρο οκτώ χιλιάρικα δήλωναν π.K. (προ Κρίσεως) οι χασαπομανάβηδες. Περίπου και κατά μέσο όρο πέντε χιλιάρικα δήλωναν ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, δέκα χιλιάρικα οι μπουτικατζήδες και πάει λέγοντας…

Ποιος πλήρωνε τη διαφορά; Μα φυσικά τα συνήθη υποζύγια, τα μισθοσυντήρητα και γαϊδουρινά. That’s the truth. Από πού προέκυψε όλος αυτός ο πλούτος των μικρομεσαίων νοικοκυραίων; Φυσικά από ζεστό, μαύρο χρήμα. Ετσι, λοιπόν, να τα διαμερίσματα, να οι γκαρσονιέρες, να τα εξοχικά-«καλύβια», να τα Ι.Χ., όλα. That’s the truth. Ολα τ’ άλλα είναι λόγια για να μισούμε την τρόικα και να παριστάνουμε τους επαναστάτες, καθήμενοι φυσικά στον καναπέ!

Ετερο παράδειγμα; Μεγαλοστέλεχος οικονομικών υπηρεσιών μεγάλης βιομηχανίας με παραρτήματα σε οκτώ διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της υδρογείου, που του βγαίνει το λάδι στη δουλειά και πηγαινοέρχεται στο εξωτερικό για να ελέγχει τα οικονομικά της, μου λέει: «Πληρώνομαι, μικτά, 200.000 τον χρόνο. Στο χέρι παίρνω περίπου τα μισά. Τα υπόλοιπα πάνε στην Εφορία. Δεν έχω δικό μου σπίτι (προφανώς επειδή ο άνθρωπος θέλει να αγοράσει κάτι καλό και ακριβό, δικαίωμά του άλλωστε), όμως σχεδόν όλοι οι φίλοι μου, που έχουν πολλά σπίτια και εξοχικά, καθώς και σκάφη, ξέρεις πόσα δηλώνουν; Περίπου 20.000 τον χρόνο!».

Ακόμα χειρότερα, ζήτημα είναι αν οι επισήμως φορολογούμενοι των 200.000 euros ετησίως ξεπερνούν μερικές χιλιάδες νοματαίους. Με απλά λόγια και όπως διαπίστωσε έρευνα ξένου οίκου προ πολλών ετών: «H Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους».
Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, μεγάλο μέρος της οικονομικής καταστροφής οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας, που στα λόγια παριστάνουν τους πατριώτες, τους αντιμνημονιακούς και τους επαναστάτες, είναι κατά συρροήν φοροκλέφτες. Και επίσης μεγάλο μέρος της καταστροφής των ασφαλιστικών ταμείων οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς τους συμπολίτες μας δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, η εισφοροδιαφυγή σε όλες τις ανθηρές τουριστικά περιοχές σημείωσε πρωταθλητισμό. Για παράδειγμα, τη στιγμή που Ρώσοι και Τούρκοι μαικήνες παράγγελναν κάσες με σαμπάνιες για την πλάκα τους, ο Ελληνας εργαζόμενος που τους τις πήγαινε δούλευε για ένα ξεροκόμματο, χωρίς ο κύριος ή η κυρία εργοδότης του να βάλει το χεράκι στην τσέπη για να του πληρώσει τα ένσημα.
Κλείσιμο

Ποιος λοιπόν είναι ο προδότης; Μα φυσικά ο Ελληνας φοροφυγάς. Ποιος ο αληθινός τροϊκανός; Μα φυσικά ο Ελληνας φοροφυγάς. Ποιος η μπουλντόζα που ξεχερσώνει την ελληνική γη, γδέρνει την ελληνική σάρκα και ρουφάει το ελληνικό αίμα; Μα φυσικά ο Ελληνας φοροφυγάς.
Και πού ’σαι, ψέματα σου λένε ότι η τρόικα απαίτησε οριζόντια μέτρα και κούρεμα μισθών και συντάξεων. Η τρόικα ζητάει στοχευμένα μέτρα. Ας πούμε, γιατί ακόμα, παιδάκι μου, δεν έχεις εισπράξει μισή δεκάρα από τις λίστες Λαγκάρντ και Λουξεμβούργου; Μούγκα ο Στουρνάρας με τα στουρνάρια του. Οπως γιατί ακόμα δεν έχεις συμμαζέψει τον κρατικό μηχανισμό; Μούγκα ο Στουρνάρας με τα στουρνάρια του.

Και πού ’σαι, αυτό που σου λένε όλα τα παπαγαλάκια, ότι δηλαδή η ιδιοκτησία δεν φορολογείται, είναι η μεγαλύτερη λαλακία από συστάσεως λαλακίας. Ακόμα και η τσιχλόφουσκα που αγοράζεις, περνώντας την στην ιδιοκτησία σου, φορολογείται κι αυτή. Παντού. Επομένως, ναι, να φορολογηθούν -που λέει ο λόγος- και τα κοτέτσια. Γιατί μπορεί κάποιο κοτέτσι να έχει μεταμορφωθεί σε βίλα σχήματος τούρτας. Το έχεις δει, το έχω δει, το έχουμε δει. Επικών διαστάσεων η φαντασία και η επινοητικότητα του Nεοέλληνα.

Ομως το σύστημα εκεί. Αφού θέλει να πιστεύει ότι ο γαλαζοπράσινος Στουρνάρας παρέα με τα φαντάσματα των σοβιετικών μπολσεβίκων, καβάλα σε γερμανικά τεθωρακισμένα, ορμάνε να δημεύσουν, να αρπάξουν και να καταβροχθίσουν την ακίνητη περιουσία μας, μία είναι η απάντηση: εδώ και τώρα, στ’ άρματα στ’ άρματα, νοικοκυραίοι για κλάματα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ