Από τη καραντίνα στο μπουντρούμι
pagadakis_dimitris_color

Δημήτρης Παγαδάκης

Από τη καραντίνα στο μπουντρούμι

Ναζί, νεο -ναζί , μετα- ναζί ή φιλο-ναζί , όπως κι αν λέγονται , οι Χρυσαυγίτες  τον 'χουν πάρει από καιρό χαμπάρι. Δεν τραβάνε καθώς το παραμύθι τους ξεπουπουλίαζεται. Δεν είναι  μόνο αισθητικό ζήτημα.  Έτσι κι αλλιώς το μέσο καθωσπρέπει γούστο ουδόλως συγκινείται από ομοιόμορφα μαυροντυντυμένους σφίκτες, στραγαλοκέφαλους γκάου και παχύσαρκους λούμπεν παρακομάντος.

Χώρια οι γραφικές δημόσιες παραστάσεις τους με εκδηλώσεις της συμφοράς και ιεροτελεστίες της αποφοράς. Παραείναι  Νεατερντάλια τα σκηνικά και σαδομαζοταλιμπάν η συμπεριφορά τους. Εξάλλου, το τσούρμο από μελανοχίτωνες ξενοφοβικούς ψευτοπροσκόπους, σκοτεινούς σατανιστές - αποκρυφιστές , κιτσάτους παγανιστές και φυσιολάτρες κατασκηνωτές του ιδρωμένου μισογυνισμού, όποια προβιά κι αν φοράει, ο ολοκληρωτισμός του κάνει από μακριά μπαμ.

Αναπόφευκτα η ελληνική κοινωνία του 2013, αφού μάσησε το άλλοθι του εκλογικού  ποσοστού της ΧΑ  και παραγνώρισε  αρχικά το χλευασμό εκ μέρους της των  κανόνων της  δημοκρατίας, αρχίζει  σταδιακά να φρικάρει με την αποκρουστική παραβατικότητα της. Ακόμα κι αν μια ελάχιστη μερίδα απελπισμένων ή περιθωροποιημένων πολιτών διακρίνεται από πολιτική διαθεσιμότητα προς τον ακροδεξιό ακτιβισμό, στη συντριπτική της πλειονότητα η κοινωνία ξερνάει τον εξτρεμιστικό πρωτογονισμό.

Ποιος, άλλωστε, σώφρων και πολιτισμένος Έλληνας θα γινόταν συνένοχος στα ιδεοληπτικά μπάζα των εκκολαπτόμενων φυρερίσκων μιας παρακμιακής σέχτας; Τη στιγμή μάλιστα που προσβάλλουν το φρόνημα, τις παραδόσεις και την διαπαιδαγώγησή του στην ελευθερία, σε μια πατρίδα που έχει υποφέρει από τη φονική μανία της ναζιστικής πανούκλας και έχει πολεμήσει γενναία εναντίον της;

Κλείσιμο
Το ξέρουν πια και οι Χρυσαυγίτες  ότι με τα μέχρι τώρα τσαμπουκαλίδικα  καμώματά τους εντός και  εκτός  Βουλής, ξεθυμαίνουν τις πρώτες εντυπώσεις. Ότι με την φονταμενταλιστική συμμετοχή και καθοδήγηση των βουλευτών τους σε ποινικώς κολάσιμες πράξεις, μαραζώνει η απήχησή τους. ΄Οτι η καπηλεία του μεταναστευτικού, η εκμετάλλευση της έλλειψης ασφάλειας στις ανθρώπινες χωματερές της Αθήνας , η  νταηλίδικη προσπάθεια υποκατάστασης ενός αδύναμου κράτους και οι έξαλλοι εμφυλιοπολεμικοί τους  βρυχηθμοί δεν αρκούν για επέκταση της όποιας επιρροής τους.

Και αφού δεν τραβάνε, λυσσάνε. Αφού δεν θεριεύουν αποθρασύνονται και  αποθηριώνονται. Αφού τα μούσκουλά τους ξεφουσκώνουν τα αντικαθιστούν με κοφτερές λεπίδες . Αποκαλύπτουν έτσι πίσω από το υποκριτικό πολιτικό μόρφωμα που ξεκοκαλίζει τη κοινοβουλευτική του αποζημίωση, το πυρήνα μιας συμμορίας πληρωμένων μπράβων.

Ο παροξυσμός, όμως της εμμονικής βίας και της μισαλλόδοξης βαρβαρότητας από τους επαγγελματίες τραμπούκους της ΧΑ  δεν είναι σπασμωδική έκρηξη για την επιβίωση μιας συρρικνούμενης  ομάδας απεγνωσμένων υμνητών του Χίτλερ. Είναι συνειδητή και σχεδιασμένη  αποσταθεροποίηση που προετοιμάζει  ανώμαλες, αιματηρές εξελίξεις στη χώρα. Είναι το κλίμα που τους βολεύει και το επιδιώκουν μια και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Ωστόσο, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Αμφιάλη δεν είναι το Μόναχο του μεσοπολέμου. Εδώ οι  υπερασπιστές της δημοκρατίας, οι φύλακες της νομιμότητας, οι εγγυητές της συνταγματικής τάξης λειτουργούν ακόμα στα πλαίσια της μεγαθυμίας και της ανεκτικότητας του πολιτεύματος. Αλλά δεν αρκεί μόνο να επαγρυπνούν όταν η δημοκρατία απειλείται από επιθέσεις με μαχαιριές στη καρδιά της.

Οφείλουν να απαντούν άμεσα και  δυναμικά  στους αιμοσταγείς δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς τους στέλνοντάς τους από την ηθική καραντίνα στα μπουντρούμια της τιμωρίας. Ειδάλλως τσάμπα προετοιμάζεται η χώρα να αναλάβει τη προεδρία της ΕΕ αν πρόκειται στους τόσους πρόσφατους εξευτελισμούς να της προσθέσουν  και μια σταμπωτή σβάστικα στο σβέρκο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα