Α-ταξικό Hangover στη Μύκονο
agiandriti01

Τζένη Αγιανδρίτη

Α-ταξικό Hangover στη Μύκονο

Το –α το στερητικό δεν ταιριάζει στο Νησί. Ταυτισμένο με λέξεις όπως «ά-γευστο, ά-νοστο,  ά-χρωμο, α-διάφορο, α-γάμητο κ.ο.κ.», αυτό το άλφα είναι τόσο παράταιρο για τη Μύκονο όσο η Τζούλια Αλεξανδράτου με μπύρα (ελληνική) –και η Δήμητρα Αλεξανδράκη με ολόσωμο (50’ς

Γίνεται; Οχι. Εκτός αν γυρίσει τούμπα ο πλανήτης και η Αλάσκα γίνει hot προορισμός.  Μέχρι να το δούμε κι αυτό, η Μύκονος στο μεταξύ κάθεται στο θρόνο των top ταξιδιωτικών προορισμών  βγάζοντας τη γλώσσα στην κάθε comme il faut Ελισάβετ αυτής της πλάσης –κερνώντας σφηνάκια (τεκίλας) την Πίπα και τσάι (με ούρα) την Καμίλα.  

Και κάπου εκεί βρίσκεται και το μυστικό της τουριστικής επιτυχίας –έστω κι αν αυτή έχει τα γνωστά παραφερνάλια της εκκεντρικότητας, της κραιπάλης, της ασυδοσίας και του αγουροξυπνημένου ΣΔΟΕ.  Εχει όμως και άλλα. Υψηλά services + φυσική ομορφιά + ανοιχτά μυαλά. Τους Μυκονιάτες δεν τους νοιάζει ποιος είσαι, αν έχεις δέκα εξώγαμα ως πρίγκιπας άραβας ή ως τυχοδιώκτης ναυτικός, κυκλοφορείς με εραστές ή είσαι παντρεμένος γκέι με παιδιά ή αν ψάχνεσαι για one night stand ως αμετανόητος playboy ή απελπισμένος παρθένος. Τους νοιάζει τι καλό έχεις να δώσεις στο νησί –και στο ταμείο- κι όσο για το κακό, αυτό φυτρώνει παντού, ακόμα και στα άνυδρα νησιά –πού να δεις και στα Βατικανά. Με αυτή τη νοοτροπία έγιναν tourist friendly και αφού τους βγήκε, με αυτή συνεχίζουν. Και κάπως έτσι χοντρικά έφτασε σήμερα στο νησί -που δεν πά’ να ‘χει δέκα μποφόρ-  να μην κουνάει κανένας ρούπι ακόμα κι αν  θέλει το ζευγάρι 100 ευρώ στην ταβέρνα για να φάει –αν είναι δε και μερακλήδες με το ποτό, να προσθέσει ένα εκατόευρο ακόμα. Λίγοι θα διαμαρτυρηθούν αλλά οι περισσότεροι θα ξαναφάνε στη ταβέρνα ή στο τάδε εστιατόριο δίπλα από το δείνα celebrity. Βάλε ξαπλώστρες, καφέδες, φούρνο και μεσημεριανά  μοχίτο για να κάνεις το προγραμματισμένο budget των διακοπών μακάβριο αστείο σε κηδεία. Είναι όμως όλοι εκεί.

Οχι μόνο Αραβες, Ρώσοι, Αμερικάνοι και Ισραηλίτες. Αλλά και Ελληνες. Οπως πάντα, απλά με πορτοφόλι που ανοίγει επιλεκτικά. Πιτσιρικάδες που παίρνουν το βάπτισμα του πυρός, πτυχιούχοι με extra bonus δώρο από τη γιαγιά, πλατινέ bimbo της σεζόν, επιχειρηματίες –φαλιριμέντο και μη- , καλλονοί και καλλονές, τυχοδιώκτες και τυχάρπαστοι, ενδιαφέροντες και φούσκες, νυν οικογενειάρχες και πρώην αλητήριοι, εραστές της καλής ζωής, ψώνια και ρομαντικοί, φρικιά και καλλιτέχνες, Drag Queens και ξεπεσμένοι πρίγκιπες της Εκάλης. Η Μύκονος είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι που χτυπιέται στους ρυθμούς του Cavo Paradiso (μάλλον το ωραιότερο κλαμπ του πλανήτη)  γι αυτό και σου παίρνει το σώβρακο –όχι πάντα δικαιολογημένα. Μπορείς να τη βγάλεις και με σουβλάκια ούτως ή άλλως αλλά τα 150 ευρώ το μπουκάλι της κοινής  βότκας σε απλό εστιατόριο χωρίς σόου, χωρίς dj κτλ (ενώ στοιχίζει 15 στο σούπερ μάρκετ) σου κάθεται πιο βαρύ κι από κεμπάπ. Είπαμε ότι η μεσαία τάξη είναι διαλυμμένη. Αλλά δεν είναι και ηλίθια. Βασικά κανείς δεν είναι.  Ούτε καν ο Αραβας. Διότι όταν το φεύγει το hangover, έρχεται ο απολογισμός. Καλά χρυσά όλα στη Μύκονο αλλά το value for money είναι διεθνής κανόνας των αγορών –όσο μεταξωτός κι αν είναι τώρα ο πωπός. Πόσο μεταξωτό είναι όμως ένα χαλούμι των 35 ευρώ; Εκτός κι αν είναι τυλιγμένο με χρυσό από τον Καίσαρη.         


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK