Αλογόμυγες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αλογόμυγες

Ο κοσμάκης στις παραλίες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Ουδείς πονοκεφάλιασε με τον ανασχηματισμό. Σαν θεατρική παράσταση χωρίς θεατές. Κλεισμένων των θυρών. Σιγά τώρα που θα κάτσω να σκάσω για τον Βενιζέλο. Τι είπατε; Την Ελλάδα; Πλάκα κάνεις. Το τομαράκι τους θέλουν να σώσουν. Οσο για τον απλό, φτωχό λαό, μία από τα ίδια. Σαν τον παλιό καλό καιρό. Κάπως έτσι

Από την άλλη το πολιτικό προσωπικό σε οργασμό. Οχι φυσικά σεξουαλικό. Που να βρουν οι άνθρωποι χρόνο να αισθανθούν μια τέτοια ανθρώπινη και φυσική λειτουργία. Μιλάμε για οργασμό εντελώς εξουσιαστικό. Και φιλοτομαρικό. Ο οργασμός της κολοκυθιάς. Γιατί πέντε και όχι δέκα υπουργεία στο ΠΑΣΟΚ; Την μοναδική πολιτική παράταξη που θυσιάζεται για το πατριωτικό καλό; Και γιατί παρακαλώ δέκα και όχι οκτώ; Και γιατί οκτώ και όχι εννιά;

Κάπως έτσι ανακάτεψαν την τράπουλα. Και εκ του ανακατέματος έξω απ εδώ ο φερ ειπείν Τζαβάρας. Που ανάθεμα αν πήρε χαμπάρι από Πολιτισμό. Κάπως έτσι ντύθηκε στα χακί η Φώφη Γεννηματά. Και κάπως έτσι ο Αδωνις Γεωργιάδης ορμάει ως ταύρος εν υαλοπωλείο να γκρεμίσει μερικά νοσοκομεία. Εχεις, σου λέει λεφτά, για τη νοσηλεία της μανούλας σου; Οχι; Ας πρόσεχες! Που πας μωρέ Καραμήτρο χωρίς μία στην τσέπη σου; Αντε γεια!

Πως μας προέκυψε όλος αυτός ο ορυμαγδός; Μα φυσικά από καραμπόλα. Από την επικείμενη απόλυση πεντακοσίων νοματαίων της ΕΡΤ. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ξεφουσκώσει το Δημόσιο κατά είκοσι χιλιάδες λιγότερους υπαλλήλους. Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Φανταστείτε τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς να ωρύονται εναντίον της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής. Την οποία φυσικά υπηρέτησαν. Και φανταστείτε η ζωή της σημερινής κυβέρνησης να κρέμεται από την ψήφο κάποιου πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το μπάχαλο!

Με απλά λόγια όλα προσωρινά. Η Κυβέρνηση. Το χακί της Φώφης. Το σχέδιο σωτηρίας του τόπου. Η υπουργοποίηση του Γεωργιάδη. Ολα. Ουδείς μα ουδείς γνωρίζει τι μας ξημερώνει. Καλά, σου λέει, εμείς πορευόμαστε και ότι θέλει ο ύψιστος ας κατεβάσει. Ζήσε το τώρα και άσε το Αύριο για τους προφήτες. Ως εκ τούτου. Ολα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τους «επαναστάτες» της ΕΡΤ και όσα προέκυψαν με τον ανασχηματισμό παραπέμπουν στην γνωστή λαική ρήση: Εκανε η αλογόμυγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ