Καληνύχτα, κυρ Φώτη
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Καληνύχτα, κυρ Φώτη

Ποιος θα περίμενε ότι ένας μετριοπαθής πολιτικός, έναν μόλις χρόνο μετά τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής προσπάθειας για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, θα τολμούσε ακόμα και να τη ρίξει για να μην απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος της ΕΡΤ;

Ποιος περίμενε ότι ο ίδιος σοβαρός άνθρωπος θα το έκανε αυτό την ώρα που ξεκινάει μια πολύ καλή τουριστική περίοδος; Περιμένουμε πάνω από 17 εκατομμύρια επισκέπτες και  ελπίζουμε να πάρει μια ανάσα η οικονομία και συγκεκριμένα τα πληττόμενα νοικοκυριά του ιδιωτικού τομέα που από την αρχή της κρίσης μετράνε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους.

Ας είναι, προφανώς σε μερικούς πολιτικούς η ανευθυνότητα και το κομματικό συμφέρον είναι στη φύση τους. Μάλλον στη συντριπτική πλειοψηφία τους, για να φτάσει η χώρα έως εδώ. Αλλά πάντως -συγγνώμη κιόλας, που λένε- είναι εντυπωσιακό, αν όχι ύποπτο, αυτό που συνέβη την Πέμπτη το βράδυ κι ενώ ο Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος το λάθος του με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκανε πίσω, ουσιαστικά τελείως πίσω.

Πάντα μια κρίση γεννάει μια ευκαιρία λοιπόν. Κι εδώ ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια καλύτερη -πολύ καλύτερη- κυβέρνηση, με τη βοήθεια βέβαια όποιων άλλων πολιτικών από οποιονδήποτε χώρο ή τεχνοκρατών θελήσουν να συμβάλουν.
Υπάρχουν καλοί μάνατζερ, με ορθή πολιτική σκέψη και κοινωνική ευαισθησία και δίχως κλασική κομματική ή πολιτικάντικη αντίληψη, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσφέρουν. Υπάρχουν και βουλευτές με κρίση και αποφασιστικότητα. Ας τους βάλουν να αναλάβουν την ευθύνη και να δοκιμάσουν να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη φάση που βρίσκεται. Γιατί για δυο-τρία χρόνια όποιος ανακατεύεται με την πολιτική και δεν είναι επαγγελματίας θα έχει όντως αυξημένο ρίσκο να καταπέσει η καριέρα του. Αν όμως πετύχει, θα έχει, εκτός από την ηθική ικανοποίηση ότι συνέβαλε στην εθνική σωτηρία, και προσωπική επιτυχία στην πολιτική του μέλλοντος.

Είναι ευκαιρία ίσως και για σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερων πολιτικών οριζόντων, αφού υπάρχουν σήμερα αξιόλογοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που βρίσκονται σε άλλα κόμματα πλέον, αλλά πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να πάρει τον ίδιο δρόμο για την έξοδο από την κρίση με αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση σήμερα.

Ας σκεφτούν επιτέλους όλοι ψύχραιμα και εθνικά, να μη χαθεί για πάντα η τελευταία ευκαιρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ