Κατίδης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κατίδης

Τον βρήκαμε μικρό και εμείς οι μεγάλοι και φουσκωτοί τον αρχίσαμε στις σφαλιάρες και στα γαμοσταυρίδια. Ο Γιώργος Κατίδης λοιπόν.  

Τον βρήκαμε μικρό και εμείς οι μεγάλοι και φουσκωτοί τον αρχίσαμε στις σφαλιάρες και στα γαμοσταυρίδια. Ο Γιώργος Κατίδης λοιπόν.  

Και η υποκρισία της ΕΠΟ λοιπόν.
Μεγέθους King Size. Η ναζιστική χαιρετούρα του ανεγκέφαλου Γιωργάκη η καλύτερη, γι' αυτούς, χρυσή ευκαιρία. Να επιδείξουν τα δημοκρατικά τους φρονήματα. Την κοινωνκή τους ευαισθησία. Να διαγράψουν, με γιγαντιαία γομολάστιχα, τα ανομήματά τους. Να αποενοχοποιηθούν από τις πομπές τους. Δηλαδή τι;
Μπροστά στα «κακουργήματά» τους, η φασιστική συμπεριφορά του Κατίδη φαντάζει σαν επεισόδιο από Tom and Jerry. Κάτι σαν Μίκι Μάους!
Κλείσιμο
Μα αγαπητοί μου, εσείς τα αφεντικά του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Εσεις οι ηθικοί αυτουργοί της κατ' εξακολούθηση βίας των γηπέδων. Εσείς οι θεατές της παράγκας. Εσείς, με την περίεργη και ύποπτη ανοχή σας, υποθάλπτετε τον κανιβαλισμό των χουλιγκάνων. Εσείς με την «αδιαφορία» σας έχετε μετατρέψει τα πρωταθλήματα σε αφοδευτήρια και πτυελοδοχεία. Εσείς απομακρύνατε τους απλούς και φυσιολογικούς φιλάθλους από τα γήπεδα. Εσείς οι συνομιλητές κάθε προεδράρας του κοινού ποινικού  δικαίου. Εσείς παρέχετε αδειοδοτήσεις σε πτωχευμένες ποδοσφαιρικές εταιρείες. Εσείς. Οι σφυρίχτρες σας, οι παραγοντίσκοι σας, οι σφουγγαρίστρες, οι promoters ενός αίσχους που διαρκεί εδώ και χρόνια.

Τα γήπεδα εκτροφεία κανιβάλων. Τα πρωταθλήματα διακορρευμένα από κάθε είδους ύποπτες και κακουργηματικές συναλλαγές. Ο επαγγελματισμός πολλών ομάδων πέτσινος και σκηνοθετημένος. Ενας βόθρος προς κοινή θέα. Τον μυρίζετε και από τις μυρουδιές του μοσχοβολάτε από πάνω μέχρι κάτω. Απαντες το γνωρίζουν. Ακόμα και τα νήπια. Κι όμως οι αρμόδιοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι πολιτικοί, σφυρίζουν αδιάφορα. Ακόμα πιο συνένοχοι αυτοί. Εχουν τους λόγους τους. Τα συμφέροντά τους.

Γιατί, σου λέει, το ποδόσφαιρο ό,τι καλύτερο για την εκτόνωση της οργής των μαζών. Οπως με τους μονομάχους της Αρχαίας Ρώμης. Ασε τους μαλάκες να τους φάνε τα λιοντάρια.
Οσο για σένα που έσπευσες να εκτονωθείς παίζοντας ταμπούρλο με το κεφάλι του Κατίδη, τι να σου πω. Ας κοιτάξουμε αυτοκριτικά τις δικές μας «χαιρετούρες». Τα φρονήματά μας ελέγχονται από την καθημερινή συμπεριφορά μας. Οταν φτύνεις όσους βρίσκονται από κάτω. Δηλαδή τα παιδιά σου, την γυναίκα  σου, τους όποιους υφισταμένους σου. Και οταν γλείφεις τους από πάνω, ε τότε δέκα φορές Κατίδης. Με περικεφαλαία. Και για να τελειώνω. Φυσικά και η χαιρετούρα ήταν Ναζιστική. Αν δεν ήξερε ας πρόσεχε.

Ομως, στην περίπτωσή του ένα πράγμα χρειάζεται επειγόντως. Διαπαιδαγώγηση. Και αναμόρφωση. Να ξεστραβωθεί. Η τιμωρία, η διαπόμπευση, ο χλευασμός και η απομόνωση, η ασφαλτοστρωμένη λεωφόρος που θα τον στείλει με μαθηματική ακρίβεια στις ορδές των Ναζί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ