Ω ξειν, Βαγγέλειν
Πάνος Κολιοπάνος

Πάνος Κολιοπάνος

Ω ξειν, Βαγγέλειν

Tο εναποµείναν ΠΑΣΟΚ ψηφίζει σήµερα για τον νέο του αρχηγό. Υστερα από δύο Παπανδρέου και έναν Σηµίτη έρχεται η σειρά ενός Βενιζέλου...

Tο εναποµείναν ΠΑΣΟΚ ψηφίζει σήµερα για τον νέο του αρχηγό. Υστερα από δύο Παπανδρέου και έναν Σηµίτη έρχεται η σειρά ενός Βενιζέλου. Οχι ενός Ελευθερίου, αλλά ενός Ευαγγέλου. Ευαγγελίζεται την ανάσταση του θνήσκοντος Κινήµατος σε µια χώρα της οποίας η Ελευθερία είναι δάνεια και περιχαρακωµένη. Παραλαµβάνει ένα κόµµα το οποίο το 2009 υποσχόταν λαγούς µε πετραχείλια και πρόσφερε λύκους µε κουκούλες.

Το παπανδρεϊκό σύνθηµα «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» µεταλλάχθηκε εντός διετίας στο «Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της». Εν µέσω αλαλαγµών «περί σωτηρίας της πατρίδος» και απώλειας κάθε ίχνους πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε µόνη είτε µε τραπεζικά εµφυτεύµατα Ν.Δ. και ακροδεξιών εκχυλισµάτων, οδήγησε τη χώρα και τον λαό της στη µεγαλύτερη ανέχεια και ταπείνωση από την Απελευθέρωση. Εξέχον µέλος της ήταν εξαρχής και παραµένει ο επί θύραις νέος αρχηγός του κόµµατος. Φέρει, λοιπόν, και την ανάλογη ευθύνη. Αποµένει να δούµε αν θα αναλάβει και το αντίστοιχο βάρος µε την ισοδύναµη αυτοκριτική. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν αποτελούν οι επιπολαίως πρώιµοι πανηγυρισµοί για το PSI και τη νέα δανειακή σύµβαση. Διότι, ως γνωστόν, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και την κοφτερή άκρη της θα τη δούµε τον Ιούνιο.

Κλείσιμο
Τότε που θα ανακοινωθούν τα νέα µέτρα, που θα µας σώσουν όπως µας έσωσαν τα προηγούµενα - και όπως θα µας σώσουν πάλι και τα επόµενα. Μέχρι να βγει η ψυχή µας. Οµως, έως ότου αυτή βγει θα δώσει ένα πολύ σκληρό µάθηµα σε όλους εκείνους που την παγίδευσαν ανάµεσα στη Σκύλλα των ψευδών υποσχέσεων και τη Χάρυβδη των εξοντωτικών µνηµονίων.

Σήµερα το βράδυ ο Ευάγγελος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και το βράδυ των εκλογών θα είναι ο πρόεδρος ενός ηττηµένου και πιθανότατα ταπεινωµένου κόµµατος. Αποδέχτηκε ανεπιφύλακτα και χωρίς το «ευεργέτηµα της απογραφής» την κληρονοµιά του Παπανδρέου.

Το φεουδαρχικό και ταυτόχρονα υποταγµένο στους δανειστές ΠΑΣΟΚ που έχτισε ανενόχλητος ο πρότερος ηγεµόνας του προσέρχεται στις κάλπες όπως ο κατά συρροήν δολοφόνος στο ικρίωµα. Και το βράδυ των εκλογών, ο εκουσίως βεβαρηµένος Ευάγγελος θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του όχι µόνο για το παρελθόν αλλά και για το µέλλον. Του πολιτικού συστήµατος και της χώρας. Στις θρησκείες η νεκρανάσταση χαρακτηρίζεται µέγιστο θαύµα. Στην πολιτική, όµως, χείριστη φάρσα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ