Θα «αναστήσει» ο Βενιζέλος το ημιθανές ΠΑΣΟΚ;
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Θα «αναστήσει» ο Βενιζέλος το ημιθανές ΠΑΣΟΚ;

Στην πολιτική σχεδόν τα πάντα είναι αριθμοί – και ο χρόνος. Σύμφωνοι, πολιτική είναι πρωτίστως οι αρχές, οι ιδέες, οι προτάσεις, τα προγράμματα, οι πράξεις. Όλα αυτά όμως χωρίς τους αριθμούς και χωρίς τον αναγκαίο χρόνο δεν μπορούν να εφαρμοστούν, καταλήγουν να έχουν νόημα μόνο για την ηθική οπτική και όχι για την πολιτική πράξη.

Στην πολιτική σχεδόν τα πάντα είναι αριθμοί -και ο χρόνος. Σύμφωνοι, πολιτική είναι πρωτίστως οι αρχές, οι ιδέες, οι προτάσεις, τα προγράμματα, οι πράξεις. Όλα αυτά όμως χωρίς τους αριθμούς και χωρίς τον αναγκαίο χρόνο δεν μπορούν να εφαρμοστούν, καταλήγουν να έχουν νόημα μόνο για την ηθική οπτική και όχι για την πολιτική πράξη.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει απ’  όλα αυτά ο Βενιζέλος. Στο κάτω - κάτω όλα θα κριθούν στην πράξη, από την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρώ, ή θέλω να ελπίζω ότι τουλάχιστον για μία σειρά από πράγματα έχει τις καλύτερες προθέσεις. Ξέρω όμως τι δεν έχει, τουλάχιστον δεν έχει. Άπλετο χρόνο και τους αριθμούς με το μέρος του. Παραλαμβάνει ένα κόμμα φάντασμα, με ποσοστά, που μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών και τα στελέχη να φυλλοροούν προς άλλες πολιτείες. Ο χρόνος, που έχει στη διάθεσή του ελάχιστος. Οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών και τα χρονικά περιθώρια για ανασυγκρότηση δραματικά περιορισμένα.

Τον πολεμούν ακόμη κι άνθρωποι, πρώην  και νυν σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν κεντρική ευθύνη στην επιλογή να μπει η χώρα στο μονόδρομο του μνημονίου. Και παρότι ο ίδιος δέχθηκε στη μέση του δρόμου να ανέβει στο τιμόνι και να περισώσει ό,τι μπορούσε σε αυτή την τραυματική πορεία, οι άνθρωποι, που με την τυφλή στήριξη την οποία παρείχαν σε Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και τους επέτρεψαν να ρίξουν τη χώρα στο μνημονιακό βάραθρο, το παίζουν… αριστεροί, αντιμνημονιακοί και επαναστάτες!!!  

Κλείσιμο
Ο Βενιζέλος καλείται να διαχειριστεί ένα σχεδόν τελειωμένο πράγμα στη συνείδηση του κόσμου, να δώσει πνοή σε έναν ημιθανή πολιτικό οργανισμό. Το στοίχημα θα κριθεί κυρίως τη Δευτέρα και λιγότερο την Κυριακή. Από τις κινήσεις επανασυσπείρωσης του προοδευτικού κεντρώου χώρου, το άνοιγμα σε δυνάμεις, που δεν θέλουν περιπέτειες, παρά σταθερότητα και στην ταχύτητα με την οποία θα κάνει αυτές τις κινήσεις…

Εν κατακλείδι, ούτε ψύλλος στον κόρφο του… 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK