Η τιμωρία του Γιώργου; Μα, να τον αφήσουν να πάει στις εκλογές…
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Η τιμωρία του Γιώργου; Μα, να τον αφήσουν να πάει στις εκλογές…

Στο χωριό μου – και όχι μόνο στο δικό μου - λένε ότι όταν σου χαρίζουν ένα γάιδαρο, μην τον κοιτάζεις στα δόντια, πάρε τον και πες ευχαριστώ. Στον Γιώργο Παπανδρέου λοιπόν χαρίζουν τη μοναδική αξιοπρεπή διέξοδο, που υπάρχει: Του λένε να φύγει τώρα, ανοίγοντας ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής, τις οποίες μπορεί και να εγγυηθεί αυτοπροσώπως (!) και να αναλάβει κάποιος άλλος αρχηγός, για να οδηγήσει ένα ακρωτηριασμένο, από ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής άποψης, κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Στο χωριό μου – και όχι μόνο στο δικό μου - λένε ότι όταν σου χαρίζουν ένα γάιδαρο, μην τον κοιτάζεις στα δόντια, πάρε τον και πες ευχαριστώ.

Στον Γιώργο Παπανδρέου λοιπόν χαρίζουν τη μοναδική αξιοπρεπή διέξοδο, που υπάρχει: Του λένε να φύγει τώρα, ανοίγοντας ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής, τις οποίες μπορεί και να εγγυηθεί αυτοπροσώπως (!) και να αναλάβει κάποιος άλλος αρχηγός, για να οδηγήσει ένα ακρωτηριασμένο, από ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής άποψης, κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Του λένε δηλαδή ότι υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι να υποστούν το βασανιστήριο των επόμενων εκλογών και ο ίδιος να αποχωρήσει ήρεμα και χωρίς να αναγκαστεί να εισπράξει στις κάλπες και με εκκωφαντικό τρόπο την κοινωνική δυσφορία.

Κλείσιμο
Και εκείνος όχι μόνο το σκέφτεται, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, λέει, να πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Μα, αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη τιμωρία του. Να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να εκφράσει όσα πιστεύει για κείνον. Και να τον… «ανταμείψει» καταλλήλως για τη διετή διακυβέρνηση, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στο σημείο, που βρισκόμαστε σήμερα, με τους πολίτες, όχι απλώς φτωχότερους, αλλά σε απόγνωση και με το αίσθημα ότι εξαπατήθηκαν, ό,τι χειρότερο δηλαδή για εκείνον που τους εξαπάτησε.

Ας τον αφήσουν να πάει λοιπόν τον Γιώργο στις εκλογές. Έτσι κι αλλιώς η ήττα θα είναι μεγάλη – κι ας μην ελπίζουν σε πολλά οι δελφίνοι. Ας τον αφήσουν γιατί τότε θα έχουμε το έργο «έγκλημα και τιμωρία» σε όλο του το μεγαλείο. Κοινώς θα ζήσουμε το «που σε πονεί και πού σε σφάζει».

Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: Όσοι πιστεύουν και το λένε ότι ο Γιώργος μπορεί να πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή μπλοφάρουν ανόητα, ή έχουν μαύρο χιούμορ. Δεν θέλω να ερμηνεύσω αλλιώς τη στάση τους. Και στις δύο περιπτώσεις, τις τους φταίει η παράταξη, που υποτίθεται υπηρετούν;

Εάν ο ίδιος ο Γιώργος πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή μπλοφάρει ανόητα ή έχει μειωμένη αντίληψη για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Και οι δύο περιπτώσεις αποδεικνύουν γιατί φτάσαμε ως χώρα ως εδώ και γιατί μία ολόκληρη παράταξη διασύρεται και εξελίσσεται σε μοιραία για τον τόπο…
 





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ