Τιμή και ΔΟΞΑ στους βουλευτές μας…
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Τιμή και ΔΟΞΑ στους βουλευτές μας…

Διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν προνόμια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα έβαλαν με τον Μόσιαλο. Διότι ο υπουργός Επικρατείας τόλμησε να πει ότι ως νέος βουλευτής έχει αποποιηθεί των βουλευτικών προνομίων.

Εξοργισμένοι, οι περισσότεροι υπουργοί της συγκυβέρνησης του ζήτησαν εξηγήσεις, άρχισαν να του τα ψάλλουν και στόλισαν με όποιο κοσμητικό επίθετο τους ερχόταν στο νου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν προνόμια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα έβαλαν με τον Μόσιαλο. Διότι ο υπουργός Επικρατείας τόλμησε να πει ότι ως νέος βουλευτής έχει αποποιηθεί των βουλευτικών προνομίων.

Εξοργισμένοι, οι περισσότεροι υπουργοί της συγκυβέρνησης του ζήτησαν εξηγήσεις, άρχισαν να του τα ψάλλουν και στόλισαν με όποιο κοσμητικό επίθετο τους ερχόταν στο νου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Διότι στο μυαλό τους, οι βουλευτές θεωρούν ότι δεν απολαμβάνουν προνόμια! Πιστεύουν οι εθνοπατέρες ότι δεν είναι προνόμιο να σε πηγαίνει στη δουλειά οδηγός. Θεωρούν ότι δεν σημαίνει και τίποτα να μην πληρώνουν βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, βλάβες και σέρβις.
Ομοίως κατά τους βουλευτές είναι υποχρέωση των φορολογουμένων να τους παραχωρούν γραφείο, δωρεάν στέγη, σίτιση έναντι συμβολικού αντιτίμου, δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις, ατέλεια στην αλληλογραφία τους και τόσα άλλα. Ακόμη και την ώρα της οικονομικής καταστροφής.
Κλείσιμο

Το πρόβλημα των βουλευτών είναι ότι δεν μπορούν να μας πείσουν πως δεν απολαμβάνουν προνόμια. Και όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζουν σαν προδότη όποιον από τη συντεχνία τους –καλή ώρα τον Μόσιαλο- τολμήσει να θίξει τα προνόμιά τους.

Και, πραγματικά αναρωτιέμαι, τι ακριβώς έχουν προσφέρει τους τελευταίους μήνες οι βουλευτές στη δημοκρατική λειτουργία του τόπου; Ψηφίζουν μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα (που όλα αποδεικνύονται βραχυπρόθεσμα, όμως αυτή είναι μια άλλη κουβέντα) και μετά βγαίνουν προκλητικά και λένε ότι το έκαναν με βαριά καρδιά επειδή αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε;
Έχουν βγει να πουν το παραμικρό για τα πολυέξοδα ταξίδια των μελών της κυβέρνησης και τα δικά τους; Έχουν μήπως ζητήσει οι βουλευτές να σταματήσουν οι υπουργοί να πετάνε στο εξωτερικό με τα πολυέξοδα κυβερνητικά τζετ; Έχουν ζητήσει σε όλα τα αεροπορικά ταξίδια τους τα μέλη της κυβέρνησης να πετάνε στην οικονομική θέση; Συμπαθάτε με, αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δικαιολογεί έκτακτα μέτρα.

Έχει παραιτηθεί –έστω ένας από τους βουλευτές- του μισθού του που κατ’ ευφημισμόν μας τον πλασάρουν σαν «αποζημίωση»; Μήπως δεν υπάρχουν πλούσιοι βουλευτές που μπορούν έστω για τέσσερα χρόνια να τρώνε απ’ τα έτοιμα και να δείξουν με πράξεις ότι καταλαβαίνουν τα ζόρια που περνάνε οι πολλοί;

Εκτός απ’ το να ζητούν κυβερνήσεις εθνικής ανάγκης ή κυβερνήσεις αρίστων (διότι εκεί θεωρούν ότι μπορεί και να χωρέσουν όλοι όσοι σήμερα… αδικούνται και είναι εκτός κυβέρνησης) οι βουλευτές μας;

Η συμπεριφορά τους είναι ανάλογη με ορισμένων αργόσχολων υπαλλήλων. Διότι θεωρώ ότι στην πλειονότητά τους οι βουλευτές κάνουν λες και έχουν προσληφθεί στο ΔΟΞΑ, δηλαδή το Δημόσιο Οργανισμό Ξαπλωμένης Αρίδας.  

Μην μου πείτε ότι δουλειά των βουλευτών δεν είναι να κυβερνούν, αλλά να νομοθετούν. Εντάξει, η κυβέρνηση είναι για τα μπάζα. Αυτοί όμως τι έχουν κάνει για να νοικοκυρευτεί το σπάταλο κράτος; Έχουν προτείνει –για παράδειγμα- να συστεγαστούν οι τελωνειακές, οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στα σύνορα της χώρας ή σε όποια άλλη περιοχή της χώρας υπάρχει η δυνατότητα αυτή για να γίνει οικονομία; Έχουν εισηγηθεί να κλείσουν εκατοντάδες ανενεργά στρατόπεδα ώστε να μην επιβαρύνεται το κράτος με τα πάγια έξοδα για τη λειτουργία τους; Αντιθέτως απειλούν και τρομοκρατούν μην τυχόν και καταργηθεί η μονάδα που βρίσκεται στην εκλογική περιφέρειά τους. Έχουν κάνει οποιαδήποτε πρόταση για να φορολογηθούν όσοι έχουν εισόδημα άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ και οι πλούσιοι; Έχουν αποκαλύψει τα κόλπα των γιατρών και των δικηγόρων (επαγγέλματα που ασκούσαν οι περισσότεροι βουλευτές) για να γλυτώνουν φόρους; Μήπως εισηγήθηκαν να αυξηθούν οι φόροι των μετόχων των τραπεζών που διατηρούν και αυξάνουν τις τεράστιες περιουσίες τους;
Τι στο καλό έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια οι βουλευτές μας για να βοηθήσουν τη χώρα τους εκτός από το να υπερψηφίζουν και να διαμαρτύρονται ότι τα προνόμιά τους δεν είναι και τόσο προκλητικά; Έχουν προτείνει τρόπους για να μην κοπούν τα επιδόματα όσων έχουν πραγματικά ανάγκη; Έχουν βγάλει στη σέντρα συναδέλφους τους που πλούτισαν ανεξήγητα; Έχουν σταματήσει να διεκδικούν αναδρομικές αμοιβές;

Αυτοί νομίζουν ότι δουλειά τους είναι να διαμαρτύρονται. Και από ορθόδοξοι βουλευτές έγιναν προτεστάντες. Διότι αυτό ακριβώς αποκαλύπτουν μέρα με την μέρα. Την προτεσταντική ηθική τους.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ