Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς πανηγυρισμούς;
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς πανηγυρισμούς;

Νιώθω απογοητευμένος. Έχει περάσει μια μέρα από την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί- Παπανδρέου και ακόμη ούτε ένας κυβερνητικός δεν έχει βγει να πανηγυρίσει.

Νιώθω απογοητευμένος. Έχει περάσει μια μέρα από την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί- Παπανδρέου και ακόμη ούτε ένας κυβερνητικός δεν έχει βγει να πανηγυρίσει.

Μα καλά, ουδείς θα βρεθεί να αναλάβει την ευθύνη για τη σωτηρία της χώρας;
Πάλι στην κλάψα θα το ρίξουμε;

Ξανά θα αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε ότι ένα εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι; Ξαναμανά γκρίνια ότι η ύφεση θα είναι αντίστοιχη των ρυθμών ανάπτυξης της Τουρκίας (8%) με μόνη διαφορά ότι θα προηγείται το αρνητικό πρόσημο;
Κλείσιμο

Πάλι μουρμούρες ότι το έλλειμμα θα φτάσει στο 10%, ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 180% του ΑΕΠ και ότι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε στη frau Μερκελ και στο monsieur Σαρκοζύ πως θα λάβει όποια μέτρα είναι απαραίτητα;

Ξέρω – Ξέρω. Πάλι θα κλαψουρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ενδοτική, ότι οι υπουργοί είναι σε πανικό, ότι τα χαράτσια ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο και ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν την πολιτική ηγεσία της χώρας αναξιόπιστη.

Και μην μου πείτε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βάλει κόκκινες γραμμές και ότι επιτρέπει στην τρόικα να επιβάλλει κατά βούληση τα μέτρα που αποφασίζει.

Ο πρωθυπουργός το έχει πει ξανά και ξανά. Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας.

Και πρέπει να κάνουμε όλοι μας κάποιες θυσίες για να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε. Μην σας τρομάζει όμως το γεγονός πως δίνουμε ό, τι έχουμε και δεν έχουμε για να κρατήσουμε ανοικτή τη γραμμή χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό βορρά. Για σκεφτείτε: πώς άραγε θα ζήσουμε αν δεν δώσουν τη δόση που περιμένουμε; Τι θα κάνουμε αν μας στείλουν τη δόση τμηματικά και όχι στο ακέραιο;

Επειδή, όμως, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι κατά βάθος φιλέλληνες, συμφώνησαν να συνεχίσουν να μας βοηθούν απλώς και μόνο επειδή απέσπασαν τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα υλοποιηθούν. Τι το κακό είπε ο άνθρωπος; Διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι οι αποκλίσεις θα καλυφθούν. Όπως σήμερα αποφασίστηκε να καλυφθεί η τρύπα του 1,7 δις ευρώ με ένα μικρο-φόρο στα ακίνητα. Σταματήστε τις γκρίνιες ότι την Κυριακή οι κυβερνητικοί έλεγαν άλλα και τρεις μέρες μέρες ανακοίνωναν άλλα.

Οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να μας σώσουν. Και γι’ αυτό οι άνθρωποι θα κάνουν ό, τι περνά απ’ το χέρι τους. Το έχουν πάρει πατριωτικά να μην μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί μέχρι να μας σώσουν ισοπεδωτικά –εννοώ ολοκληρωτικά.

Άλλωστε είδατε τι έπαθαν οι σορτάκηδες εσχατολόγοι που διέδιδαν ότι το Σαββατοκύριακο δεν θα είχαμε ευρώ αλλά δραχμές: Έπεσαν έξω!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ