Fitch και Moody's να παν «σηκωτοί» σαν τον Στρος-Καν
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Fitch και Moody's να παν «σηκωτοί» σαν τον Στρος-Καν

Για Ειδικό Δικαστήριο και όλοι οι υπουργοί Ν.Δ. αλλά και ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα για τρεις γενιές Ελλήνων

Τι να πούμε για την Ελλαδίτσα, τον Γιώργο, τον Ευάγγελο, τον Αντώνη; Εδώ ολόκληρη Ευρώπη κάθεται και... κυττάζει τους ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ να τη βιάζουν καθ’ υποτροπή και να παίζουν στα ζάρια τις οικονομίες των χωρών σαν να ’ταν εκδιδόμενες σκλάβες. Αν υπήρχαν ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ στις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες, θα ’στελναν το γερμανικό ΣΔΟΕ, το γαλλικό, το ιταλικό, κι όλα τα άλλα, και θα πήγαιναν ΣΗΚΩΤΑ ΜΕΣΑ, σε στυλ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ, όλα τα στελέχη της Fitch, της Moody's κ.λπ. που βρίσκονται στην Ευρώπη. Θα τους έκαναν κατάσχεση σε γραφεία, σπίτια, περιουσίες, θα τους έπαιρναν τα ηλεκτρονικά αρχεία συναλλαγών και θα τους ΠΑΡΕΠΕΜΠΑΝ όλους για υπονόμευση του νομίσματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Θα τράβαγαν και μια αγωγή ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ στην Αμερική, να ’παιρνε ανάσα κι ο «μαύρος» Ομπάμα. Ετσι ΑΠΛΑ! Πλήρης απαγόρευση δραστηριοτήτων στην Ευρώπη και φυλάκιση αλά Ντομινίκ έως ότου -και αν- αποδειχθούν αθώοι! Ενώ τώρα περιμένουν σαν «κότες» την κρίση τους για το τι είναι πιστωτικό γεγονός ή όχι! Από ποιους; Απ’ αυτούς που στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία!

Οταν λοιπόν την Ευρώπη την κυβερνούν παιδάκια και παιδίσκες, κατά τη «Monde», τι λογαριασμό να ζητήσουμε από τα δικά μας νηπιαγωγεία; Κάτι μου θυμίζει το προαναγγελθέν έγκλημα στην Κύπρο, που στοίχισε τη ζωή τόσων Ελλήνων, και μάλιστα νέων παιδιών: είχαν δύο χρόνια τα φορτία με τα πυρομαχικά δίπλα τους κι απλώς... τα κύτταζαν! Ακόμη κι όταν άρχισαν να φουσκώνουν επικίνδυνα υπό το φως του καυτού ήλιου εκείνοι απλώς συνεδρίαζαν! Ε, λοιπόν, ας μου επιτραπεί ο παραλληλισμός με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δύο χρόνια τώρα με το πρόβλημα της οικονομίας. Ολοι φωνάζαμε ότι η συνταγή της ύφεσης και της υπερφορολόγησης που εφάρμοζε με μικρονοϊκή μεθοδικότητα ο τέως «τσάρος» θα μας έφερνε όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι εκώφευαν, και όχι μόνο! Πήγαν να μας βγάλουν και τρελούς από πάνω!

Με κάθε σεβασμό στην κυπριακή τραγωδία, και εδώ έχουμε αληθινά θύματα. Οχι «μόνο» τους 500.000 ανθρώπους που έχασαν φέτος τις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους, γιατί κάποιοι έκαναν τους σούπερ οικονομολόγους στου κασίδη το κεφάλι, αλλά γιατί έχουμε και θύματα υπό τη φυσική έννοια. Κάθε μέρα ένας αυτοκτονεί λόγω χρεών, άλλος παθαίνει καρδιακό, άλλος εγκεφαλικό και φεύγουν απ’ τη ζωή μες στην εκκωφαντική επίσημη σιωπή. Η διαφορά με τη Λευκωσία είναι ότι εκεί οι υπουργοί και οι αξιωματούχοι που αδιαφόρησαν για το επικίνδυνο φορτίο ξηλώθηκαν πάραυτα. Εδώ ο υπ' αρ. ΕΝΑ υπεύθυνος και φυσικός αυτουργός του βομβαρδισμένου τοπίου που λεγόταν κάποτε ελληνική οικονομία μετατέθηκε μετ’ επαίνων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ουδείς ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, εξαιρουμένων φυσικά των πολιτών.

Κλείσιμο
Υποθέτουμε βέβαια ότι, αν καταλήξουμε στο τελευταίο στάδιο της οικονομικής αξιολόγησης, την πολυθρύλητη ήδη «επιλεκτική χρεοκοπία», η κυβέρνηση δεν θα έχει πολλές επιλογές. Τα ερωτήματα είναι ισοπεδωτικά. Πώς είναι δυνατόν είκοσι μέρες πριν να «ψηφίζουμε» και να στηρίζουμε οι περισσότεροι το Μεσοπρόθεσμο, σαν προϋπόθεση για τη σωτηρία, και μέσα σε τρεις εβδομάδες να βρισκόμαστε σε ακόμη χειρότερη θέση; Μας λένε εδώ ΜΕΣΑ ψέματα ή τους λένε οι ΑΠΕΞΩ ψέματα; Από την έκθεση του ΔΝΤ προκύπτει ότι ο μοιραίος άνθρωπος που έβλεπε την Ελλάδα να χρεοκοπεί απαθής, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν ετοίμαζε το Μεσοπρόθεσμο ΗΞΕΡΕ ότι πηγαίνουμε προς την επιλεκτική χρεοκοπία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Μέχρι τώρα έχει... πει, κι έχει ορκιστεί δημοσίως, ότι... οι θυσίες αποδίδουν, ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές, ακόμη και ότι φέτος, τάχα μου, φάνηκαν σημάδια ανάκαμψης. Αν έκανε τέτοιες πολιτικές απάτες, δεν φτάνει η δημόσια αποπομπή του. Εφόσον γνώριζε και απέκρυβε, υπάρχει και Ειδικό Δικαστήριο για ΔΟΛΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας.

Ασφαλώς, το ζήτημα δεν λύνεται με την αποπομπή και ενδεχομένως παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ομως η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ είναι ο πιο αποτελεσματικός τριτεγγυητής και για νέα λάθη στη συνέχεια. Εάν είχαν παραπεμφθεί για χρεοκοπία της χώρας οι προηγούμενοι αρμόδιοι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχαμε προτείνει ΕΞΑΡΧΗΣ, που σίγουρα προκάλεσαν το μεγαλύτερο κακό, όλοι θα ήταν προσεκτικότεροι! Ποτέ δεν είναι αργά. Ας αποδειχθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ποιος και αν είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή, όπως τώρα λένε. Αν τους απάντησε «άσ' το για μετά», να το καταθέσουν. Οταν όμως ο κόσμος βλέπει τους πολιτικούς να καταστρέφουν τη χώρα και μετά να... επιβραβεύονται ή να γίνονται και τιμητές των άλλων, δικαιολογημένα εξοργίζεται (έστω κι αν αδικαιολόγητα παρεκτρέπεται). Δεν είναι δυνατόν να μη φταίει ποτέ κανείς κι όμως να πηγαίνουμε απ’ το κακό στο χειρότερο! Ενα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει ειδικά τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος, ενώ με θάρρος και πολιτική γενναιότητα κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα», κινδυνεύει να φορτωθεί τις αμαρτίες όλων των προκατόχων του. Ε, τι περιμένει; Να τον πάρουν κι αυτόν στον λαιμό του οι άεργοι, οι άσχετοι και τα νεο-λαμόγια που πήγαν στη Βουλή με έτοιμο κατάλογο να παραγράψουν τα χρέη των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου; Τα ξεχάσαμε κι αυτά; Η ατιμωρησία, λοιπόν, τιμωρεί. Ας διαλέξουν ποιον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ