Τι να μας πουν τώρα όλοι οι ξένοι ειδικοί;
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Τι να μας πουν τώρα όλοι οι ξένοι ειδικοί;

Αυτοί κάνουν ότι μας εξυγιαίνουν και εμείς κάνουμε ότι διορθωνόμαστε... Ναι, αλλά ως πότε;

Μην αγχώνεστε και μην τρελαίνεστε. Αμα βγάλει άκρη στην Ελλάδα Γερμανός εφοριακός ή Δανός πολεοδόμος, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη, τα αφτιά, αλλά και τη γλώσσα. Να της βάλετε χαλκά, όπως κάνουν διάφοροι πιτσιρικάδες, μπας και διορθωθεί η ομιλία μου, γιατί δεν κατάφερα τίποτα με την ορθοφωνία. Γερμανός εφοριακός να βγάλει άκρη στη ΔΟΥ στο Περιστέρι με κάνα βιοτέχνη ή στην Κηφισιά με τίποτα αεριτζήδες κατασκευαστές... Αν δεν προλάβει να αυτοκτονήσει στο όνομα της Μεγάλης Γερμανίας του Φρειδερίκου και του Βίσμαρκ, θα αποτρελαθεί, και θα τον έχουμε στο Δαφνί ή σε καμιά εκπομπή της Πάνια (την οποία εν αγνοία του θα χρηματοδοτεί κιόλας!). Αμ... ο Δανός πολεοδόμος; Μέχρι να καταλάβει τη διαφορά αίθριου, υπαίθριου και ημιυπαίθριου, και πώς η αποθήκη του λέβητα γίνεται εσωτερική πισίνα, εμείς θα έχουμε ρίξει κι άλλο πανωσήκωμα για μίνι γκολφ στην ταράτσα – που είναι και πράσινο και οικολογικό. Φέρτε μας λοιπόν όποιον ξένο ειδικό θέλετε, αλλά να πληρώσετε εσείς μετά τον γιατρό.

Σόρι, αλλά ως Ελληνα με προσβάλλουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης. Τι πάει να πει περιμένουν να δουν αν οι ρυθμίσεις που θα κάνουμε θα συνιστούν ή όχι πιστωτικό γεγονός; Τώωωρα; Καλά ξυπνητούρια, ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ γεγονός, αξιότιμοι κύριοι, είμαστε ήδη από μόνοι μας. DE FACTO. Εχουμε γράψει ιστορία. Ποτέ άλλοτε μια τόσο μικρή χώρα δεν δημιούργησε σε τόσο λίγο χρόνο τόσο μεγάλο χρέος. Και σαν να μην έφταναν αυτά που τους φεσώσαμε, ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ άλλα τόσα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, γνωρίζοντας, εδώ που τα λέμε, ότι δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ πίσω. Ας πρόσεχαν... Δεν βάζεις έτσι χαλαρά στην ΕΟΚ μια χώρα που έχει σαν εθνικό σύμβολο το φέσι και τα τσαρούχια συγχρόνως. Είναι σίγουρο ότι θα σου φορέσει φέσι... με τα τσαρούχια, που λέει ο λαός. 

Ακούς εκεί, λέει, αν είμαστε πιστωτικό γεγονός...
Κλείσιμο

Πάνω που μας ζώνουν κάθε μέρα τα φίδια οι διεθνείς οίκοι, να ’σου κι από κοντά ο Ιερώνυμος, σαν τον παπά που πάει στον μελλοθάνατο για την τελευταία του επιθυμία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι βοηθάει η παρουσία και η συνδρομή του Παναγιότατου Αρχιεπισκόπου στη δεδομένη στιγμή. Ολοι οι Ελληνες που το βλέπουν σταυροκοπιούνται τύπου «πάρ’ τον παπά», ή σκέφτονται «βρήκανε παπά να θάψουνε πεντέξι τάξεις εργαζομένων ακόμα». Οσο για τους ξένους που δεν έχουν έτσι κι αλλιώς την καλύτερη εικόνα για μας, τους κάνουμε μάλλον για κράτος «μουλάδων», παρά για σύγχρονο δυτικοευρωπαϊκό. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάει για καλό, ούτε καταφεύγω σε ευκολίες, να δώσει η Εκκλησία την υποτιθέμενη αμύθητη περιουσία της. Την ευχή της και από μακριά!

Είναι σίγουρο ότι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας και προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα - αρχικά! Το απίθανο που δεν φανταζόταν κανείς είναι ότι βελτιώθηκε... ακόμη κι ο Παπακωνσταντίνου! Ναι, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε πέντε λογικές προτάσεις για τα αυθαίρετα που, εάν βελτιωθούν λιγάκι ακόμη, μπορεί να φέρουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Αν αυτές τις απλές, λογικές και τετράγωνες συνταγές τις είχε εφαρμόσει όταν ήταν «τσάρος» της Εθνικής Οικονομίας, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στο προφανέστατο αδιέξοδο που είμαστε. Τι να σκεφτούμε; Επαθε κι έμαθε; Κι ο άγιος φοβέρα θέλει; Προκαλεί πάντως εντύπωση το ότι ο άλλοτε «αργός» και διστακτικός υπουργός επιδεικνύει τώρα ιδιαίτερη ταχύτητα και σπουδή στο να ξεπερνιούνται περιβαλλοντικοί όροι - άλλοτε κόκκινη γραμμή για διάφορες μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια και σε λοιπούς χρυσοφόρους τομείς.

Δίκιο έχει ο Σαμαράς που λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ξέρει και τόσο από οικονομικά, αλλά μήπως τελικά αυτό είναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ στη συγκεκριμένη συγκυρία; Αμα πας βάσει των οικονομικών δεδομένων μας να συζητήσεις με τους εταίρους μας επί στενά χρηματοπιστωτικής βάσεως, πιάσ’ τ’ αβγό και κούρευ’ το, Αντώνη. Αφού, σύμφωνα με μετριοπαθέστατους υπολογισμούς, αν τα πράγματα πάνε καλά, χρειαζόμαστε περίπου 110 χρόνια για να ξεπληρώσουμε.Αρα τι συζήτηση να γίνει; Για το αν τα 110 χρόνια θα γίνουν 80 ή 210; Από τις εξελίξεις στον νοτιοευρωπαϊκό ΠΟΛΥΧΩΡΟ καθίσταται εμφανές ότι αργά ή γρήγορα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις μάλλον με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ όρους. Θέλουν μια μεγάλη Ευρώπη, έστω κι αν τους κοστίζει κάτι παραπάνω, ή να το κάνουμε «σκορποχώρι» κι όπου βγει; Κι εδώ το θέμα δεν έχει να κάνει και τόσο πολύ με την οικονομία.

Εν πάση περιπτώσει, κι ο Σαμαράς να εύχεται να συγκρατήσει και να ελέγξει την κατάσταση ο Βενιζέλος, γιατί αν πέσει κι αυτός τόσο έξω όσο ο Παπακωνσταντίνου, τότε η εξέλιξη θα είναι μοιραία για τον αρχηγό της Ν.Δ. Αυτό που δεν θέλει να του συμβεί, θα του συμβεί μια ώρα αρχύτερα! Αφού το ξέρουν ότι του το «μαγειρεύουν» για τον Σεπτέμβρη, τι θέλει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη; Αν ήμουν Σαμαράς, θα έλεγα τα αντίθετα: ότι πρέπει να δοθεί χρόνος προσαρμογής στον Βενιζέλο, ότι τα λέει καλά, αλλά μακάρι να τα εφαρμόσει κιόλας, κι ότι... το καλό πράγμα αργεί να δείξει! Γενικά θα έλεγα οτιδήποτε για να στηρίξω αυτόν τον υπουργό κι αυτόν τον πρωθυπουργό για να μη φορτωθώ εγώ πρόωρα το «παλτό».

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει πιο ενεργά τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών και υπουργών ανά την επικράτεια. Αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αυξημένη ειρηνική περιφρούρηση, έχει καλώς και έχει λογική. Θέλει όμως προσοχή, γιατί αυτό υποτίθεται ότι είναι δουλειά της Αστυνομίας, κι όχι κάποιων Πασόκων που είναι αγανακτισμένοι με τους Αγανακτισμένους, τους Συριζαίους και διάφορους άλλους. Τι θα γίνει αν τσαμπουκά στον τσαμπουκά η κατάσταση ξεφύγει; Μήπως θα ήταν πιο λογικό να αραιώσουν λίγο οι εμφανίσεις των πράσινων υπουργών και βουλευτών, μια που απ’ ό,τι μαθαίνω δεν πάνε ούτε οι υποτιθέμενοι δικοί τους να τους ακούσουν; Αμ, το άλλο; Μπας και κινδυνεύουν πιο πολύ τελικά από τους φίλους, παρά από τους εγνωσμένους ολιγάριθμους εχθρούς; Κι αν δημιουργήσεις δήθεν αυτόκλητους «προστάτες», πώς τους ξεφορτώνεσαι μετά; Οι περισσότεροι «Καίσαρες» πέσαν από τους Πραιτοριανούς τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ