kranias

Δημήτρης Η. Κρανιάς

Η πρόσφατη κακοκαιρία αποδόμησε σε μεγάλο βαθμό τη λογική της τεχνοκρατικής αντίληψης, όταν αυτή δεν καθοδηγείται από την πολιτική σκέψη και πρακτική. Η κακοκαιρία, το μέγεθός της και φυσικά οι επαπειλούμενες συνέπειες ήταν γνωστές τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι συσκέψεις προετοιμασίας είχαν καθημερινή προβολή στα μέσα ενημέρωσης και φυσικά δημιουργούσαν την αίσθηση ασφάλειας στην αντιμετώπιση των επερχόμενων φαινομένων

Όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνει η ανησυχία για την ποιοτική και ποσοτική διατήρηση της πανδημίας. Οι αριθμοί  θυμάτων και κρουσμάτων αυξάνουν, τα μέτρα χάνονται μέσα στην υπόλοιπη επικαιρότητα , στην ουσία τα μόνα που έχουν μείνει εντυπωμένα στην κοινωνία είναι η χρήση της μάσκας και η έννοια του  lockdown. Αντιφατικές πληροφορίες και οδηγίες, παραπληροφόρηση και μια διάχυτη αίσθηση κινδύνου που τροφοδοτείται από τους αριθμούς και τις συνεντεύξεις των επιστημόνων αλλά δεν καταφέρνει να μετουσιωθεί σε ουσιαστική συνειδητοποίηση. 

Ένα προσυνέδριο που αφορά επί της ουσίας  την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό αποτελεί πρωτοπορία για μια φιλελεύθερη παράταξη ειδικά την περίοδο που δεν κυβερνά τη χώρα.