yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Αμέσως μετά την παραίτηση Τσίπρα, έγινε από τις Βρυξέλλες η περίφημη σχετική δήλωση του Π/Θ Κυρ. Μητσοτάκη

40

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21 Μαίου έδειξαν πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη με ποσοστά πού άνετα υπό τα εκλογικά συστήματα όλων των προηγούμενων εκλογών πριν το τρικ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την απλή (απελπισμένη) αναλογική του, θα είχε άνετη αυτοδυναμία στην νέα Βουλή.

2

Δεν έχει γίνει και καμιά έρευνα, αλλά δεν θα πέφταμε και πολύ έξω αν λεγαμε πως από την στιγμή που μπαίνουμε στο παραβάν του εκλογικού μας κέντρου, επιλέγουμε το Ένα ψηφοδέλτιο, το Δικό μας. Μέχρι να κλείσουμε τον φάκελο και να κατευθυνθούμε προς την καλπη, πρέπει να μεσολαβούν το πολύ 20 με 30 δευτερόλεπτα. Μετά τέλος, ότι ρίξαμε στην κάλπη, αυτό είναι και δεν αλλάζει

8

Πρόσφατα έγιναν οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει στην θέση του, ως αρχηγό τους για έναν ακόμα χρόνο τον στρατηγό Κων/νο Φλώρο.

3

Τον Μάιο του δραματικού για την χώρα 2015, ο κος Τσίπρας βρισκόταν στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη συμμετέχοντας στο «Οικονομικό Φόρουμ» που διοργανώθηκε εκεί, παρουσία και του (μετέπειτα εισβολέα) Προέδρου Πούτιν

18

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο ενός “κάγκουρα”(*), (ας μας επιτραπεί ο όρος μιας και νομίζουμε πως μόνο αυτόν θα καταλάβαινε), που δελεάζει ένα γατάκι για να το ρίξει κλωτσώντας το στην θάλασσα.

24

Πρόσφατα η ιστοσελίδα Nordic Monitor του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt που εδώ και χρόνια ειδικεύεται σε θέματα που αφορουν την Τουρκία δημοσίευσε στις 5 Απριλίου, ένα άρθρο για τον νέο πύραυλο της Τουρκίας τον Cakir. Ο πύραυλος αυτός έχει βεληνεκές 150 χλμ και μπορεί να εκτοξευθεί απο την ξηρα, από πλοία, από μαχητικά αεροσκάφη και από drones

2

H εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία βρίσκεται, σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στην 4η μέρα της. Το αποτέλεσμα δείχνει προβλέψιμο δυστυχώς για τους Ουκρανούς, αν αφεθούν μόνοι τους εκτός και αν γίνει η πολυπόθητη έκπληξη.

2

Με την έλευση των πρώτων από τα 24 Ραφάλ στην Ελλάδα τη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ξεκινάει μια νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελληνική άμυνα ευρύτερα. Η Ελλάδα πέτυχε μέσα σε ένα χρόνο να ανατρέψει τις ισορροπίες στον αέρα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εισάγοντας οπλικά συστήματα αιχμής και περνώντας σε μια νέα ψηφιακή εποχή

9

Ένας βουλκανιζατερατζής θα γελάσει αν βγάλω αντίθετα βασικά συμπεράσματα για την δουλειά του αν δεν είμαι βουλκανιζατερατζής και εγώ. Το ίδιο θα κάνει κάθε ειδικός με όποιον άσχετο με την ειδικότητά του. Αν επιμείνω το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει τη λέξη από μ.

5

Είναι σχεδόν βέβαιο πώς δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτό το καινούργιο προϊόν του (Νέο)Ελληνικού Αθάνατου Πνεύματος, τους «αρνητές απογραφής» τους αρέσει να λένε ευγενικά «όχι, δεν θα πάρω», αν κάποιος τους προσφέρει ντομάτες γεμιστές- δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία βλέπετε.

41