hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, πως η συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι αναγκαστική. 

Λίγο πριν τις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει ορισμένα ευρηματικά σποτάκια, για να καταγγείλει τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε χθες την Ράνια Αντωνοπούλου, δείχνει πως ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει μυαλά και δεν είναι πια τόσο φιλόστοργος με τους συνεργάτες του.


Η επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Μάριο Ντράγκι, στην συνεδρίαση του Eurogroup της Καθαρής Δευτέρας, είναι μια ακόμη απόδειξη πως η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε στρατηγική εκλογών. Κι έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το αφήγημα με το οποίο θα πάει στις κάλπες.

Μόνο έξι λεπτά χρειάστηκε χθες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να “σκοτώσει” όλα τα σενάρια διάλυσης του κυβερνητικού σχηματισμού, αλλά και τις φήμες για πιθανή αλλαγή της στάσης του, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει σε ένα συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η παραίτηση του Κώστα Ζουράρη από την κυβέρνηση , δημιούργησε ένα ακόμη πρωτοφανές ρεκόρ, ενδεικτικό της “αλά καρτ” πολιτικής ευαισθησίας, των δύο κομμάτων που την απαρτίζουν.


Πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι διεργασίες για την εξεύρεση μιας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ήρθαν τα χθεσινά γεγονότα για να αποδείξουν οτι αυτή δεν καθόλου εύκολη υπόθεση.