Τάκης Πουρναράκης

Θυμάμαι τις αντιδράσεις όλων μας, στον ειδικό Τύπο όταν η Ford ανακοίνωσε την ιπποδύναμη (215PS) του Focus RS, 1ης γενιάς. 

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης χτες τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μάντρα. Τέσσερις νεκροί, ένας σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει βίντεο, ούτε Porsche οπότε το θέμα δεν θα πάρει τόση δημοσιότητα.

Είναι σημαντικό να επωφεληθούμε ως κοινωνία από την οπτικοποίηση του πολύνεκρου τροχαίου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Αφού είπαν όλοι τη γνώμη τους, ο απλός άνθρωπος, ο μέσος οδηγός, ο φορολογούμενος πολίτης έχει μείνει με την απορία: «Τι έφταιξε τελικά;».

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερώτηση: «Ποιο είναι το μέλλον της αυτοκίνησης; Θα καταργηθούν οι πετρελαιοκινητήρες; Πως θα είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος;».

Έχετε βρεθεί φαντάζομαι απότομα σε σκοτάδι. Θέλουν λίγη ώρα τα μάτια να συνηθίσουν στην έλλειψη φωτός, αλλά είναι εντυπωσιακή η ικανότητα προσαρμογής τους και πόσα τελικά βλέπεις. Είναι πολύ κουραστική για το ανθρώπινο μάτι η εναλλαγή «φως – σκοτάδι».

Αυτές τις εορταστικές μέρες οι Έλληνες υπόκεινται σε μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στην τσέπη τους από το κράτος. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την 4η δόση για τον ΕΝΦΙΑ, τη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας. 

Αρκεί μια στιγμή, ένα λάθος, μια απροσεξία, μια αδεξιότητα, ένα SMS για να καταστραφούν για πάντα οι ζωές πολλών ανθρώπων.


Αυτή την Κυριακή στις 09:00 το πρωί θα δοθεί στο Μαραθώνα η εκκίνηση του 34ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας. 

Διάβασα επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες ότι «το σκότωσε ο αερόσακος» επίσης δέχτηκα πληθώρα ερωτημάτων για το πώς απενεργοποιείται

Χιλιάδες άνθρωποι μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για τον ιστορικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διεξάγεται στην κλασσική διαδρομή.

Η εικόνα του σταντ με τους χάρτες του νησιού, στο μίνι μάρκετ ξεθωριάζει. Πολύ σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνονται αυτοί οι χάρτες. Περιέχουν ελάχιστες πληροφορίες είναι δύσχρηστοι και διόλου ανθεκτικοί.

Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τον τόπο και τη δραστηριότητα που θ’ αναφερθώ. Μπορώ να πως γενικώς και αορίστως ότι αφορούσε και στην οδική ασφάλεια.