Θοδωρής Τσίκας

Θοδωρής Τσίκας

Έχουν μια αγριότητα αυτές οι περίφημες Πανελλαδικές (ή Πανελλήνιες- όπως και να τις πεις η ουσία δεν αλλάζει) εξετάσεις.

Δεν γνωρίζω πόσο οι προκλήσεις του Σουλτάνου της απέναντι όχθης είναι κορώνες για εσωτερική κατανάλωση ή όχι.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα που ο της Παιδείας κ. Φίλης έκοψε τις εξετάσεις σε ουκ ολίγα μαθήματα και άφησε μόνον τέσσερα στα οποία οι βλαστοί μας θα εξετάζονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Διαβάζω, από τα επίσημα στοιχεία του υπυργείου Οικονομικών πως οι εισπράξεις του ΦΠΑ μετά την αύξηση του συντελεστή από το 23% στο 24% ήταν μειωμένες κατά 60 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου τον Ιούλιο.  Μάλιστα ήταν και λιγότερες σε σχέση και με τον περυσινό Ιούλιο, που ήταν ο μήνας της ψυχρολουσίας των capital controls!

Οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στις Οινούσες και αμφισβητούν τα χωρικά μας ύδατα, οι Σκοπιανοί σηκώνουν ελικόπτερα και πετάνε στον δικό μας εναέριο χώρο, οι ροές μεταναστών συνεχίζονται άλλοτε αυξημένες άλλοτε όχι, στην Ειδομένη μαχαιρώνονται απελπισμένοι πρόσφυγες ανακατωμένοι με όχι και τόσο ευγενικών προθέσεων στοιχεία, το Ελληνικό έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, o Πειραιάς παρά τις υποσχέσεις είναι ακόμη καταυλισμός, οι ΜΚΟ και οι αγνώστου ταυτότητας αλληλέγγυοι κάνουν πάρτι και τζίρους. 

Το ζητούμενο βέβαια η ανανέωση της λάϊκής εντολής, αυτής που ανανεώθηκε στις 5 Ιουλίου.
Τι στο καλό; Με μπαγιάτικη λαϊκή εντολή θα ζούμε;
To θέμα βέβαια είναι να μας πουν κάθε πότε θέλει ανανέωση αυτή η ρημάδα η λαϊκή εντολή για να ξέρουμε κι' εμείς.

Μια μικρή περιπέτεια υγείας είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης που ευτυχώς πέρασε δίχως άλλα επακόλουθα. Οι γιατροί του Ωνασείου στο οποίο νοσηλεύτηκε διέγνωσαν υπερκοιλιακή ταχυκαρδία λόγω έντονου στρες.

Η ιστορία ξεκίνησε από μια έμπνευση του Κόρεϊ Γκρίφιν με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να ενισχύσει την έρευνα για την ασθένεια της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS) και ξαφνικά έγινε το… must του πλανήτη.

Δηλαδή για να καταλάβω: Μου χρωστάς 1.000 ευρώ και δεν έχεις να μου τα δώσεις. Ξέρω ότι θα τα χάσω κατά 99%. Και έχω μια ελπίδα, να συμφωνήσουμε να μου δίνεις 50 κάθε μήνα και έτσι σιγά-σιγά και εγώ κάτι να παίρνω και εσύ να ξεχρεώνεις.

Κανονικά, επιστρέφοντας από τις διακοπές θα έπρεπε να έχουμε μια τσάντα γεμάτη αποδείξεις. Από το εισιτήριο του πλοίου έως την απόδειξη του ξενοδοχείου και από τον καφέ και την ξαπλώστρα στην παραλία έως το ταβερνάκι ή το εστιατόριο.